OČEKUJU NAS SIBIRSKI DANI: Nećete verovati u kolikom minusu će biti temperatura za BOŽIĆ

zima

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Vrlo brzo nam stižu temperature sa kojima nema šale…

Dosta je bilo “zamajavanja”, lažne zime i čekanja na hladnoću. Tek sada nailazi ono pravo – surove temperature od kojih se lede i kosti!

[adsenseyu4]

Najhladnije će biti na Božić, 7. januara, kada će se u Beogradu spustiti temperatura i do minus 15 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna dnevna tog dana biti minus 10. Uvod u hladnoću uslediće dan ranije, kada će takođe temperatura drastično pasti.

U četvrtak je prognozirana temperatura od minus 3 do 1, a onda u noći na petak stiže hladan talas i spuštanje na minus 10.

Neće se u petak mnogo pomeriti temperatura od jutarnje, pa će maksimalna biti minus 8. Ipak, glavni udarac stiže u subotu, kada će maksimalna dnevna u glavnom gradu biti minus 10! Što se padavina tiče, najverovatnije će biti suvo u ta dva dana, dakle bez snega. Ako je nekome za utehu…

Za to vreme, na Kopaniku se sprema “spektakl” – rano ujutro dostići će neverovatnih minus 26, dok će maksimalna dnevna biti oko -15! Turiste na našoj najlepšoj planini će sačekati temperaturni šok i u nedelju, kada će maksimalna dnevna biti minus 14, dok će za to vreme u Beogradu biti malo “toplije” – sa maksimalnom dnevnom od minus 5…

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]