Očekuju nas još TRI PAKLENO VRELA TALASA, evo i kada (INFO)

vrućina

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Do kraja leta u Srbiji očekuju se bar još tri vrela talasa, kada će maksimalne dnevne temperature prelaziti 35 stepeni, upozoravaju meteorolozi. Prema njihovim rečima dva paklena perioda biće u toku jula, a jedan početkom avgusta.

Ovaj junski talas vrućine danas i sutra dostići će u pojedinim delovima zemlje do čak 42 stepena! Onda nam od subote uveče sledi blago osveženje, uz kišu i pad temperature, pa će početak jula biti znatno prijatniji, potvrđuju stručnjaci.

DELE SLIČNU BOL: Sad kad se i Lukas razvodi, pogledajte njegove i izjave Željka Šašića o Sonji!

Meteorolog RHZS Nedeljko Todorović kaže da nas već 6. jula očekuje ponovo porast temperature.

[adsenseyu1]

– Od drugog do šestog jula maksimalne temperature biće do 30 stepeni , znači u proseku 10 do 15 stepeni niže u odnosu na ovu nedelju. Prvi topotni talas u julu prognoziran je od 10. do 15. jula, kada temperatura neće padati ispod 37 stepeni.

– Sledeći vreli dani čekaju nas 1. do 5. avgusta, kada će temperatura svakodnevno biti iznad 35 stepeni – rekao je Todorović.

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

Jasminka Smailagić, načelnik odeljenja za monitoring klime i klimatske prognoze u RHMZ-u, potvrdila je da nas očekuju tropski dani u julu i avgustu.

– Prognozirano je između 30 i 55 tropskih dana, a u brdsko-planinskim predelima do devet takvih dana, piše Informer.

– Toplotni talasi se prognoziraju za oba meseca, a na primer u Beogradu se očekuje 11 tropskih večeri, što znači da temperatura tokom noći neće padati ispod 20 stepeni Celzijusovih – kaže Smailagić, dodajući da će ovo leto biti s manje padavina i sušnije u odnosu na prošlu godinu.

ODMOTAVA SE KLUPKO LJUBAVNOG ZLOČINA: Mubera pozvala policiju i PRIZNALA UBISTVO Anela Prpića!?

Broj kišnih dana tokom naredna dva meseca biće od 15 do 24.

 

(Dnevne.rs/Izvor:telegraf.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]