OČAJ DEDE PRETUČENOG DEČAKA U VRNJAČKOJ BANJI: Polomili nam dete od batina zbog 1.000 dinara!

hitna pomoć

Foto ilustracija: Telegraf

LAZAREVAC/VRNJAČKA BANJA – Lazarevčanin Raša Jovanović, čiji je unuk F. J. surovo napadnut centru Vrnjačke Banje, očajan je.

– Mog unuka su polomljenog i u krvi našli u kanalu. Mladić i devojka koji su ga primetili pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Koliko znam, lice mu je potpuno unakaženo, a ima više preloma. Snaha Jelena, čim je čula, u četvrtak ujutru šta se dogodilo, uputila se u Kragujevac, u Klinički centar i samo mi je javila: “Još je u komi”. Nisam imao snage ni da jauknem – kaže za Novosti Raša Jovanović, deda 16-godišnjeg F. J. iz Lazarevca, kome su teške telesne povrede, u sredu, nanela dvojica momaka u Vrnjačkoj Banji.

Raša Jovanović prenosi da njegov unuk, učenik drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole u Vrnjačkoj Banji, nije imao problema ni sa drugovima, ni sa nastavnicima, samo je želeo da što pre savlada zanat.

– Prema onom što su njegovi roditelji čuli, navodno je naše dete od nekoga pozajmilo izvesnu sumu novca, ali mu je rečeno da to vrati do ponoći – priča Jovanović. – Deo duga je vratio, ostalo je hiljadu dinara za koje je založio mobilni telefon. Eto, toliko danas vredi ljudski život, život mog unuka. Nadam se da će preživeti i da će sam moći da posvedoči šta se zaista dogodilo.

RODITELJI MORAJU DA PLATE 5.000 DINARA: Prve novčane školske kazne u Pančevu, jer su deca bežala sa časova (INFO)

Pod sumnjom da su brutalno pretukli F. J. i tako počinili krivično delo ubistvo u pokušaju, pripadnici vrnjačke policije uhapsili su M. O.(18) iz Kruševca i A. Z. (18) iz Svilajnca, odredivši im zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati.

Njih dvojica, koji kako se nezvanično saznaje, takođe pohađaju srednju školu u Vrnjačkoj Banji, u noći između utorka i srede su u centru ovog mesta, kako se pretpostavlja, metalnim “bokserom” naneli teške telesne povrede F. J.

Sa teškim povredama opasnim po život, dečak je najpre hitno prebačen u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu, a potom u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, gde je posle trostruke operacije u veštačkoj komi i pod stalnim nadzorom lekara.

– Incident se nije dogodio u krugu škole, ni u Domu učenika, tako da se ne bih bavila nagađanjima. Sada je svakako najvažnije da se dečak oporavi – kratko je u telefonskom razgovoru rekla Jelena Čeperković, direktorka škole.

PRAVO U CENTAR: Beba Balašević odgovorila HRVATSKOM SVEŠTENIKU koji je opleo po njenom ocu

Nezvanično se saznaje i da je pretučeni F. J. solidan đak, u školi nije pravio probleme, a stanovao je u privatnom, iznajmljenom smeštaju u Vrnjačkoj Banji. Jedan od uhapšenih odranije je poznat policiji.

PRONAĐENO TELO LAZARA MAKSIMOVIĆA: Leš bio u jednom od kanala pored hotela u Smederevu (INFO)

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: G.Ć.,M.M.,Večernje novosti)