OBRATITE PAŽNJU: Otkriven NOVI simptom koji ukazuje na KORONA VIRUS

virus

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Pacijent zaražen korona virusom, koji živi u okolini Pariza rekao je za jedan strani medij da je on jedan od pacijenata kod kojih je ovo bio simptom.

Nagli nestanak mirisa, poznat kao anosmija, javio se kod nekoliko mlađih pacijenata koji su imali veoma blage simptome, a test im je bio pozitivan na korona virus.

Anosmija je iznenadan gubitak mirisa, ali bez zapušenog nosa, ponekad praćen gubitkom ukusa.

Francusko društvo otorinolaringologa poziva da se na to obrati pažnja.

-Postoji očigledna veza između anosmije i virusa – tvrdi Žan Mišel Klajn, predsednik nacionalnog saveza otorinolaringologa.

OSTAVILI STE SRBIJU NA CEDILU: Poslanica u nemačkom Bundestagu OČITALA LEKCIJU EU

– Neće svi koji imaju COVID-19 razviti anosmiju, ali su svi izolovani anosmičari, bez lokalne upale, bili pozitivni na korona virus. Ljudi koji osete ovaj simptom, moraju da se samoizoluju -rekao je Klajn.

Britanske kolege se takođe slažu, pa i njihovo nacionalno udruženje otorinolaringologa ENT UK, predlaže da se anosmije doda trenutnim simptomima.

– Došlo je do brzog porasta broja izveštaja o značajnom porastu pacijenata sa Covid-19 infekcijom koji predstavljaju gubitak mirisa u nedostatku drugih simptoma – navodi se u izjavi Britanskog društva.

Pacijent zaražen korona virusom, koji živi u okolini Pariza rekao je za jedan strani medij da je on jedan od pacijenata kod kojih je ovo bio simptom.

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠTA JE NAJVEĆI NAŠ PROBLEM: Kineski stručnjaci otkrili kako su zaustavili koronu

– Jedite i ne možete ništa osetite … Ovo me stresira – izjavio je.

Do sličnog zaključka, povezivanja anosmije s bolešću COVID-19, došli su i nemački i američki stručnjaci.

     

(Dnevne.rs/žena, srbija danas)