OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: ‘Morate se prijaviti telefonom ili ‘klikom’ ako želite 100 evra od države!’ (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Vučić je rekao da je prijavljivanje telefonskim pozivom ili klikom uvedeno jer su se čule primedbe mnogih koji su se izjašnjavali da im takva pomoć ne treba.

Dodao je i da neko smatra da je u ovom trenutku potrebnije da tih 100 evra ostavi državi nego da ih uzme pa da se zato neće prijaviti.

“Ali ako je nekome problem da samo okrene broj telefona, čiji poziv košta 10 ili 20 dinara, onda mi se čini da nije problem u tome nego u onima koji bi od toga da naprave problem”, rekao je predsednik.

novac

Foto montaža: Dnevne.rs/Tanjug

Navodi da je omogućeno svima koji smatraju da je takva pomoć poniženje ili onima koji smatraju da im nije potrebna, da je i ne traže.”Mislim da nema ništa prostije od toga”, rekao je Vučić.

Ponovio je da penzioneri i primaoci socijalne pomoći neće biti pitani i da će dobiti novac na račune i kućne adrese.”A ovi drugi, potrebno je samo jedan telefonski broj da okrenu.

Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti”, rekao je predsednik.

Prethodno je ministar finansija Siniša Mali najavio da će biti usvojena uredba o 100 evra svakom građaninu Srbije. Penzionerima i onima koji primaju socijalnu pomoć automatski će biti uplaćeno po 100 evra.

“Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra”, rekao je Mali.

 

(Dnevne.rs,rts)