OBAVEŠTENJE! Spremno 100.000 vaučera za građane Srbije, a evo ko ima pravo na njih! (INFO)

novac

Šalter, pošta, novac, isplata, Foto: Tanjug

Odmor u Srbiji.

Petu godinu zaredom Vlada Srbije građanima dodeljuje vaučere za odmor u Srbiji i to “pravo” je, do sada, iskoristilo skoro 400.000 ljudi, a ove godine Vlada je usvojila Uredbu koja predviđa dodelu novih 100.000 vaučera u smeštajnim objektima Srbije.

Prva lista ugostiteljskih objekata koji će primati turiste sa vaučerima Vlade Srbije objavljena je 31. decembra na sajtu Ministarstva turizma, a lista ugostitelja ažurira se svakog petka. Ove godine se očekuje da će građani moći da biraju među više od 1.500 hotela, apartmana i ostalih kategorisanih objekata.

Svi koji žele da odu na odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte.

“DOBAR DAN, TREBA DA IDEM U ZATVOR, ALI NE ZNAM ZAŠTO”: Milena iz Beograda sasvim slučajno je otkrila da joj preti robija i priča tek tu postaje NEVEROVATNA (FOTO)

Pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

 

(Dnevne.rs /Alo.rs/ Izvor: Blic/ M. G. )