NOŽ U LEĐA SRBIJI: Makedonija PREDLAŽE ulazak Kosova u UNESKO!? (INFO)

unesko

Foto: Tanjug/AP

Povlačenje osoblja ambasade Srbije u Skoplju na konsultacinje u Beograd se povezuje sa odnosom Makedonije u vezi prijema Kosova u Unesko, javila je danas agencija Makfaks.

Makedonska agencija, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je zvanični Beograd imao informacije da će Makedonija biti predlagač za glasanje za ulazak Kosova u Unesko, odnosno da će to predložiti kao tačku dnevnog reda

[adsenseyu5]

– Razlog za povlačenje zvanično ne saopštavaju ni makedonska, ni srpska strana, ali kao što saznaje Makfaks, povezuje se s glasanjem za Kosovo u Unesku i pretnjama šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da će uzvratiti na eventualnu podršku Makedonije Kosovu, pa i da će preispitati priznavanje ustavnog imena zemlje – navela je ta privatna makedonska agencija.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije još nema zvaničnu informaciju iz Beograda zbog čega je Srbija povukla diplomate i zaposlene iz ambasade u Skoplju.

NIKAD MI NIŠTA NIJE DAO… Evo ko je sin slavnog pevača Ljube Aličića sa kojim pevač decenijama ne govori, iako nastupaju zajedno! (VIDEO) (FOTO)

U tom ministarstvu su jutros rekli državnoj agencijiu MIA da uspostavljaju komunikacije sa srpskim ministarstvom radi utvrdjivanja činjenica za taj postupak.

Očekuje se da srpsko Ministarstvo spoljnih poslova oko podneva da zvanično objašnjenje.

U makedonskom ministarstvu spoljnih poslova rečeno je da, saglasno relevantnim odredbama Bečke konvencije, odgovarajuće institucije preuzimaju mere zaštite i bezbednosti ambasade Srbije u Skoplju.

3 MOĆNA ZNAKA: Do kraja avgusta ih čeka veći PRILIV NOVCA (ASTROLOGIJA)

Srpska ambasada je obavestila makedonsko ministarstvo da će osoblje biti povučeno na konsultacije u Beograd, uz molbu da makedonske vlasti pojačaju bezbednost ambasade u Skoplju.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Beta)

[adsenseyu2]