NOVO RAZOČARENJE: Đoković se, posle Abu Dabija, povukao i sa turnira u Dohi!

tenis

Foto: Tanjug/AP

Naš najbolji teniser svih vremena po drugi put je u samo dva dana odložio svoj povratak na terene: Novak Đoković je, posle odustajanja od nastupa u Abu Dabiju, objavio da zbog stanja povređenog lakta neće igrati ni u Dohi.

“Situacija sa laktom, nažalost, nije se promenila u odnosu na petak. I dalje osećam bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250”, poručio je Đoković u subotu, u ranim jutarnjim satima.

On je istakao da mu nije lako što neće moći da nastupi na nadmetanju na kome je prošle sezone u finalu sjajno odigrao protiv Mareja.

“Žao mi je što neću biti u prilici da igram pred svojim navijačima u Kataru, odakle imam lepe uspomene. Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Endija Mareja. Atmosfera na stadionu je odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati. Međutim, posle detaljnih konsultacija sa lekarima, odlučili smo da je najbolje da nastavim sa terapijama i tretmanima lakta”, istakao je naš najbolji teniser.

Iaoko su svi ljubitelji tenisa očekivali da će on u završnim danima 2017, posle šestomesečne pauze, ponovo biti na terenu, na povratak će morati da se pričeka. Koliko tačno – još uvek nije poznato.

NIKO MU NIŠTA NE MOŽE: Maloletnik iz Novog Sada spalio beskućnika, rušio groblja, a sada pobegao iz doma i NAPRAVIO HAOS

“Tek kada budem 100 odsto spreman da igram u punom intenzitetu, moći ću da krenem sa turnirima. Nadam se da će to uskoro da se dogodi. Želeo bih i da se zahvalim svima na strpljenju i razumevanju”, zaključio je Đoković.

On je trenutno 12. na rang listi Svetske teniske asocijacije, i to nakon što je u 2017. propustio drugu polovinu sezone, a u prvoj ostvario učinak od 32 pobede i osam poraza, uz dve osvojene titule.

CRNE NASLAGE NESTAJU ZA TREN: Na prljavu peglu nanela ovu smesu (VIDEO)

U profesionalnoj karijeri je trijumfovao na 68 turnira, u 783 pobede i 163 poraza.

(Dnevne.rs/Izvor: Darko Nikolić, Blic.rs)