NOVO PONIŽENJE IZ BRISELA: Za Srbiju ne važe ni zakoni ni sporazumi

mapa

Foto-montaža: Google Maps, pixabay.com, Wikipedia, Telegraf

Evropska unija po ko zna koji put pokazala je, da kad je Srbija u pitanju, ne važe ni pravila ni zakoni ni sporazumi.

Iz usta portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič danas je Srbiji iz EU saopšteno da Zajednica srpskih opština na KiM neće biti formirana u skladu sa Briselskim sporazumom, već u skladu sa zakonima lažne države Kosovo?!?

Na pitanje da li se na nacrtu Statuta ZSO radi po Briselskom sporazumu, koji predviđa veće ingerencije za kosovske Srbe, ili po odluci Ustavnog suda Kosova, koji te ingerencije spušta na nivo nevladinih organizacija, u Briselu kažu da će ZSO biti formirana „u skladu sa kosovskim pravom“.

IZDATO UPOZORENJE ZA NAPAD: Putin digao crnomorsku flotu, borbena gotovost na najvišem nivou

Dodaju da nije sve “crno ili belo”, jer je, kako ocenjuju u Evropskoj komisiji, kosovski Ustavni sud takođe potvrdio i neke stvari iz Briselskog sporazuma, koje se odnose na formiranje ZSO.

„OLUJA“ ZLOČIN KOJI JOŠ UVEK TRAJE! Obijene srpske kuće na USKRS u Hrvatskoj, vrata razvaljivali sekirom

– Asocijacija – Zajednica će biti uspostavljena u okvirima zakonodavstva Kosova. Ustavni sud Kosova je ocenio da je prvobitni dogovor u skladu sa Ustavom. Sud je takođe dodao da će Statut Asocijacije – Zajednice biti baziran u okvirima osnovnih principa o Asocijaciji srpskih opština, dogovorenih 25. avgusta 2015. godine. Odluka Ustavnog suda dodaje da će njegove primedbe i zaključci poslužiti kao osnova za dalju razradu pravnog čina i Statuta – poručila je Kocijančić.

Dakle, puj pike ne važi. Briselski sporazum za čije je sprovođenje potpisom još pre pet godina garantovala EU, više ne važi!

Važno je bilo samo da Beograd ispuni sve dogovoreno tim sporazumom, a kad je došao red na Prištinu, koja pet godina nije učinila bukvalno ništa da se formira ZSO, onda sporazum ne važi, već nekakvi famozni zakoni lažne države Kosovo.

ODLUKA KOJA ĆE RAZBESNETI AMERIKU I EU: Vučić ide kod Putina na inauguraciju!

Povodom ovog sramnog saopštenja iz Brisela oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić:

– Postavljam pitanje gde, u kojoj tački sporazuma, kom članu ili stavu se predviđa da ustavni sud u Pristini jednostrano poništava njegove odredbe i to pre nego sto je statut ZSO uopšte usvojen? Posto tako nesto baš nigde i ni u jednom sporazumu nije predviđeno, svima bi trebalo da bude jasno kakve su namere onih koji baš u ovom trenutku ovakve stavove iznose– rekao je Đurić.

SUKOB NA POMOLU: Tramp obećao odgovor na hemijski napad, Rusija preti: Posledice će biti nesagledive!

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)