NOVI USLOV HARADINAJA: Da bi takse ukinuli, neophodno i izvinjenje Srbije za nestale ljude u ratu na Kosovu (INFO)

HARADINAJ

Foto: Tanjug /AP

Samozvani predsednik je najavio da takse neće biti ukinute bez prvog poteza Beograda.

Ramuš Haradinaj, predsednik vlade tzv. Kosova, nije direktno uključen u pregovore Beograda i Prištine, ali ima svoj predlog kako da “reši” ovaj problem.

Podsetimo, Haradinaj stoji iza odluke o uvođenju 100 odsto većih taksi na srpske proizvode koji dolaze na Kosovo, odluke koja je označila početak velikih tenzija u odnosu Beograda i Prištine.

On do danas nije odustao od ovih mera, ali sada ima predlog da se sve reši “konferencijom nalik onoj u Rambujeu 1999. godine”.

– Kosovo je spremno da postigne sporazum sa Srbijom, i mi ne bismo bili problem ukoliko bismo bili pozvani na konferenciju kakva je bila pre 20 godina u Rambujeu.

Takse nisu večne, ako se promeni pozicija Srbije prema Kosovu, ukinućemo ih.

NEZAPAMĆEN POZIV! Žena iz Beograda pozvala policiju i tražila da je uhapse jer već 3 godine planira TERORISTIČKI NAPAD!

Uputio bih poruku lokalnim proizvođačima da iskoriste ovo vreme da povećaju kvalitet i da zadobiju poverenje kupaca – rekao je Haradinaj i naglasio da ne postoji datum za ukidanje takse.

– Nigde ne žurimo. Postoje obaveze obe strane. Mi imamo svoje, ali i druga strana ima svoje. Obe strane moraju da se trude.

Ako nas pitaju da ukinemo taksu bez garancije za sporazum o priznanju, nećemo pristati – najavio je Haradinaj, i dodao da je neophodno i izvinjenje Srbije za nestale ljude u ratu na Kosovu.

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs/ Kosova.info/ M. I.)