NOVI TREND U SRBIJI: Vozači “BESNIH AUTOMOBILA” napune rezervoar na pumpi, pa pobegnu, radnici se bacaju na haube! (INFO)

gorivo

Foto: Printscreen/pixabay

Krađe su svakodnevna pojava širom Srbije, ali benzinske pumpe su najčešće na udaru lopova koji natoče benzin u rezervoar, i pobegnu da ne bi platili. Neretko se dešava da benzin kradu oni koji voze skupa kola poput džipova

Vozači džipova imaju para da voze skupa kola, a nemaju para da plate benzin, nego im ga plaćaju radnici na benzinskim pumpama.

[adsenseyu5]

– Vozači džipova takođe kradu benzin, njih posebno zapamtimo, jer voze skupa kola za koja imaju pare, a za benzin nemaju. Napune pun rezervoar i pobegnu. Na takav način bismo svi mogli da vozimo džipove – rekao je za naš portal jedan od radnika na benzinskoj pumpi u Beogradu, koji ne želi da objavimo njegovo ime.

U rezervoar može da stane u proseku oko 40 litara benzina, a njegova cena je oko 140 dinara, te lopov tokom jedne “posete” može da ukrade oko 5.000 dinara.

Sad sam bio na moru u Crnoj Gori i nikad više!

Na većini benzinskih pumpi taj iznos radnici moraju sami da plate.

– Radio sam na mnogim pumpama, te mogu da kažem da na većim pumpama benzin koji ukradu, mi plaćamo. Svi koji rade na točenju benzina, daju pare da se pokrije krađa. Ako nas je troje u smeni, iznos se deli na tri jednaka dela, bez obzira na to da li je neko u tom momentu bio na pauzi – objašnjava radnik za “Telegraf.rs”.

UŽASNO PROROČANSTVO NEMAČKOG VIDOVNJAKA: Svetski rat je niezbežan i počeće na BALKANU, evo i kako (VIDEO)

Iako na pumpama postoje kamere koje snime lice lopova kao i registarske tablice, radnici ne mogu nikako da zaustave krađe na pumpama, jer protiv takvih lica može samo da se podnese privatna tužba.

[adsenseyu1]

Kako bi suđenje trajalo prilično dugo, a i kako bi lopov mogao da kaže da nema od čega da vrati ukradeno, radnici se ni ne odlučuju na takvu meru.

– Ja ne bih pokretao privatnu tužbu, jer znam da to dugo traje, a i verovatno nikad pare ne bih dobio nazad. A, čak i da se odlučim na takav korak, pola života bih proveo na sudu, jer se krađe dešavaju skoro svaki dan – izjavio je jedan od zaposlenih na benzinskoj pumpi.

cene

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Jedino što mogu da urade je da se “bace” na haubu, kako bi pokušali da zaustave lopova.

– Baš se pre neki dan desilo da je opet neko pokušao da pobegne da ne plati benzin, i moj kolega je skočio na haubu. Ali, vozač se nije obazirao, nastavio je da vozi i to sve brže i brže. Kolega je, na sreću, skočio sa haube. Nisam siguran kako bi se završilo da to nije uradio.

Voditeljka RTS-a rekla devojci u kolicima: „I letiš, i trčiš, i skačeš, i plivaš“, a onda joj je Milica vrhunski odgovorila!

Najveći problem koji imaju je, apravo što se isti lopovi stalno vraćaju, a oni ne smeju da ih oteraju, već kradljivac opet uradi isto – napuni rezervoar i doda gas.

– Nekoliko dana nakon što ukradu benzin, lopovi opet dođu da dopune rezervoar, kao da se ništa pre toga nije desilo. Mi ne smemo nikako da reagujemo, sem da gledamo dok sipaju benzin, iako znamo da će opet da pobegnu. Mušterija je uvek u pravu, pa čak i dok krade – žalio se radnik.

https://www.dnevne.rs/svet/sok-za-dete-s-balkana-evo-kako-je-izgledao-prvi-dan-skole-moje-cerke-u-svedskoj-necete-verovati-svojim-ocima-info

Sasvim je dovoljno da se jednom dnevno pojavi neko ko ne plati benzin i da radnici na pumpama ostanu bez plate.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:telegraf.rs)

[adsenseyu2]