NOVI SLUČAJEVI KORONA VIRUSA U NIŠU: Ukupno sedam obolelih, svi se zarazili na OVAJ način

koronavirus

Foto: AP/Tanjug

Kod još troje Nišlija potvrđeno je prisustvo virusa “korone” tako da je ukupan broj onih kojima je potvđena bolest sedmoro. Dobra vest je da svi oi imaju blažu kliničku sliku i da niko nije životno ugrožen. Epidemiolog Bratislav Tiodorović kaže da je nastupila lokalna transmisija, odnosno da su novozaraženi bili u kontaktu sa prava četiri slučajeva.

– Svi su na neki način povezani sa Nišlijkom iz Lugana koja je u našem gradu boravila od 25. februara do 7.marta. Sada imamo drugi krug oboljevanja i to je na neki način dobro jer svi potiču od istog izvora, kazao je Tiodorović i potvrdio da su među onima kojima je potvrđen virus dvoje radnika “Pošte Srbije” a svi su oni u rodbinskim vezama sa zaraženom iz Lugana.

– Nismo gubili vreme već smo na prvu sumnju tu poštu u Knjaževačkoj ulici još u sredu zatvorili. Ona je dezinfikovana a svi koji rade u njoj su u kućnoj izolaciji tako da smo sprečili širenje bolesti, kaže Tiodorović i navodi da se očekuju nalazi za još sedmoro sumnjivih slučajeva od prekjuče dok su juče poslata još četiri uzorka u Institutu “Torlak”.

On je pohavlio reakciju nekih direktora niških škola koji su i na samu sumnju da je roditelj jedne od učenica zaražen obavili kompletnu dezinfekciju.

– Nijedno dete u Nišu nije ugroženo niti postoji sumnja da bi moglo biti jer smo na vreme reagovali. Jedino ako se pojavi neko novo žarište ali zato situaciju pratimo iz časa u čas, navodi Tiorodović.

   

(Dnevne.rs/Večernje novosti)