NOVI ŠAMAR SRBIJI: Hrvatska dovodi u pitanje zatvaranje pregovaračkog poglavlja 23 sa EU

Hrvatska

Foto: Pixabay

Na pritužbe hrvatske poslanice u Evropskom parlamentu Ruže Tomašić, koje je ona u dopisu Evropskoj komisiji iznela na račun Srbije, dovodeći u pitanje zatvaranje pregovaračkog poglavlja 23 sa EU, iz Beograda uzvraćaju da se pod znak pitanja može staviti i to kako je Hrvatska uspela da zatvori to isto poglavlje koje se tiče pravosuđa i osnovnih prava pišu Večernje novosti.

Najnoviju izjavu Tomašićeve, inače poznate po nacionalističkim istupima, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović okarakterisala je kao neodmerenu i netačnu.

– Ako ih baš zanima poglavlje 23, mogli bismo i mi da se zapitamo kako su oni zatvorili isto poglavlje, a da nisu još rešena imovinska, stečena i druga prava prognanih Srba.

[adsenseyu5]

– Ovo je još jedna izjava u već poznatom stilu ekstremnih hrvatskih desničara u Evropskom parlamentu, kojima najviše diskredituju sebe i svoju političku platformu – rekla je Jadranka Joksimović.

U dopisu koji je poslala Evropskoj komisiji, Tomašićeva je postavila pitanje “hoće li Srbija biti u mogućnosti da zatvori poglavlje 23 o pravosuđu, nastavljajući da relativizuje istoriju i zločinačke ideologije bez jasno donesenog vrednosnog suda vezanog za agresiju Srbije na Hrvatsku devedesetih godina”.

UBIJENA SATAROM SA LEĐA, BRANILA SE: Poslednji Izveštaj sa obdukcije otkriva nove, stravične detalje ubistva (INFO)

Takođe, ona se osvrnula i na izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića povodom izglasavanja Zakona o hrvatskim braniteljima u Saboru.

O tome mogu li primedbe poput ovih koje je hrvatska političarka poslala EK da utiču na tok i tempo pregovora o poglavlju 23, u Ministarstvu pravde kažu:

[adsenseyu1]

– Uspeh Srbije na putu ka EU, pa tako i u sprovođenju svih reformi, ceniće Evropska komisija, a ne pojedinačno poslanici ili bilo koji pojedinci, bez obzira na to iz koje države dolaze. Srbija je odlučna da sprovede sve zacrtane reforme, najpre zbog boljeg života i prosperiteta svojih građana, a potom i da bi ispunila sve uslove za ulazak u EU.

JEZIVA NESREĆA: 2 mladića poginula, majka i beba teško povređene! Od jačine udara automobil završio na KROVU KAMIONA! (INFO)

Iz Ministarstva podsećaju i da je EK usvojila Akcioni plan za pregovoračko poglavlje 23, u kome su navedene sve mere i ciljevi koje Srbija treba da ispuni.

IGRALA NA SVADBI, PA IZNENADNO PALA MRTVA: Kada su je dovezli u MRTVAČNICU svi su bili iznenađeni prizorom koji su ugledali!

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Novosti)

[adsenseyu4]