NOVI NEVEROVATAN POKLON FRANCUZA DECI SA KOSOVA: Imali su jednu želju, a Arno Gujon im je odmah ostvario (FOTO)

Kosovo

Foto: privatna arhiva

U opštini Gnjilane na Kosovu, muzika je jedina aktivnost dostupna deci, pa skoro svako dete svira neki instrument. I to sa uspehom. Međutim, instrumenti su ono što im fali. Čim je ovo shvatio, francuski humanista Arno Gujon potrudio se da im to i obezbedi . Nastavio je sa svojim humanitarnim podvizima i ni ovog meseca u srpsku enklavu nije otišao praznih ruku

Gijom je ispunio veliku želju deci i muzičkoj školi u Stanišoru odneo 7 novih klavira

– Izuzetno je važno da pored humanitarnih projekata od vitalne važnosti, poput konvoja hrane, ne zapostavimo kulturu, jer je to upravo ono što nas čini ljudima. Čovek se ne hrani samo hlebom, već i kulturom – kaže Gujon.

[adsenseyu5]

Francuska Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo”, kojom rukovodi njen osnivač Arno Gujon, uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske, finansirala je prošle godine sa 35 hiljada evra renoviranje dve hiljade kvadrata podova u osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici.

– Ljudi su dobri, u većini slučajeva. Važno je samo da se ta dobrota pretoči u dobra dela. To je moja poruka svima – rekao je Gujon.

klavir

Foto: Privatna arhiva/Arno Gujon

Prošlo je trinaest godina od kada je Arno prvi put došao u Srbiju, neposredno nakon pogroma nad našim narodom 2004. godine.

Došao je, ne kao znatiželjni posetilac, već kao čovek koji je iskreno osetio nepravdu nad nemoćnim ljudima, ne samo u vreme rata, već i u vreme međunarodno garantovanog mira.

[adsenseyu1]

Na Kosovo je od tad stiglo 40 konvoja humanitarne pomoći u vrednosti od 3,5 miliona evra. Kroz direktne investicije uloženo je 1.2 miliona evra u obnovu 24 škole, obnovu bolnica, crkava i manastira.

DOŠAO SAM IZ 2048. GODINE DA VAS UPOZORIM: Nešto strašno će se dogoditi!

Ona je otpevala najtužniju pesmu Jugoslavije, ceo život je ćutala o VELIKOM BOLU, a pred smrt je ponavljala SAMO JEDNU REČENICU! (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor:J.S.,Telegraf.rs)

[adsenseyu4]