NOVI DETALJI UBISTVA IVANOVIĆA: Ubica skriven pod kapuljačom Oliveru sasuo kišu metaka u grudi (INFO)

ubistvo

Foto: Printscreen/OINK/Kurir

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovski političar i lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović (64) ubijen je jutros, u 8.15 časova, u Kosovskoj Mitrovici. 

itav severni deo Kosovske Mitrovice od jutros je pod jakom policijskom blokadom zbog potrage za ubicom i njegovim eventualnim saučesnikom. Uviđaj je u toku.

Prema prvim informacijama, ubica je u Ivanovića pucao iz zasede sačekavši ga u blizini kuće u kojoj su prostorije njegove stranke. Prema izjavama očevidaca, na tom mestu uočen je muškarac u zimskoj jakni, sa kapuljačom na glavi, a na mestu zločina pronađene su 4 čaure, ali ne i peta, od hica koji je verovatno bio smrtonosan.

Pištolj je imao prigušivač pošto se patrola kosovske policije nalazila na samo 70 metara od mesta ubistva, a pucnje niko nije čuo.

UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ: Ubica pucao iz pištolja sa prigušivačem, pa zapalio astru kojom je pobegao (INFO)

Naime, napadač je, prema prvim i nezvaničnim podacima iz policijske istrage, dobro znao Ivanovićeve navike, kretanje i raspored, pošto ga je čekao tačno u vreme kada on dolazi na posao, u prostorije stranke. Skriven pod kapuljačom kabaste zimske jakne čekao je da Oliver priđe kući u kojoj je stranka, pucao mu u grudi i dao se u beg

Ivanović je nakon napada hitno transportovan u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala komšinica koja je pošla da kupi hleb i zatekla ga u krvi ispred sedišta stranke. Ivanović je, nažalost, podlegao povredama odmah, ali su lekari gotovo sat vremena pokušavali da ga reanimiraju iako nije davao znake života. Smrt je zvanično konstatovana u 9.15 časova pošto je sa više hitaca upucan u grudi – najmanje pet.

Pomoći mu, kako su potvrdili lekari mitrovačke bolnice, i pored svih pokušaja nažalost nije bilo. Najmanje jedan hitac bio je smrtonosan, ali to će utvrditi obdukcija.

Dve verzije: Ubijen iz zasede ili vozila u pokretu?

Na vest da je jutros pucano u Olivera Ivanovića, prva informacija iz Mitrovice bila je da je to učinjeno iz vozila u pokretu da bi se nešto kasnije pojavila i druga da je ubica na Ivanovića pucao iz zasede, iz pištolja sa prigušivačem.

AMERIČKI STEJT DEPARTMENT izdao ALARMANTNO upozorenje za Kosovo, dva dana pre UBISTVA Olivera Ivanovića!

Oliver je bio oženjen i otac tri sina. Njegova supruga Milena je čuvši strašnu vest odmah došla u bolnicu, ali njenom suprugu nije bilo spasa. Čitava njegova porodica je u šoku.

ZNA SE KO JE OVO URADIO: Oliverova žena ima poruku za njegove ubice (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)