NOVI DETALJI U ISTRAZI: Namamio suprugu “da bi video ćerkicu”, a onda je počeo da puca

Goran Petrović

Foto: privatna ahiva

Goran Petrović (24) iz Pasjana preksinoć je na putu Bujanovac-Končulj hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Jovanu Ivanović (21) iz sela Glogovce, njenu majku Dušicu Ivanović (44) i ranio svoju ćerkicu H. P. (1).

Zločinu je prethodilo višegodišnje fizičko nasilje i psihička tortura nad suprugom, a Goran Petrović je pobegao nakon krvavog pira i policija traga za njim.

Kako “Blic” saznaje, Petrović je inače begunac sa KiM zbog niza pljački i on se skrivao na jugu Srbije. Po priči rođaka, Goran i Jovana su živeli rastavljeno jer ona nije mogla da prihvati njegov kriminalni način života, ali se zvanično nisu razveli.

 

[adsenseyu1]

Jednogodišnja ćerkica H. P. zvanično je bila poverena majci, a kritične noći Dušica i Jovana su džipom “mercedes” krenule iz sela Glogovce, takođe na KiM, da se nađu sa Goranom kako bi video ćerkicu.

– On je došao iz Niša gde je iznajmio vozilo da bi došao do Bujanovca a odatle je uzeo taksi. Kada su se na putu sreli, taksi vozilo je ablendovalo džipu u kojem su bile Goranova tašta i žena pa su se one zaustavile. Goran je izašao iz taksija i seo na zadnje sedište “mercedesa” pored žene i ćerke, dok je Dušica sedela na mestu vozača. Sve se odigralo u trenu. Tada je on potegao pištolj i ispalio dva hica – jedan u taštu a jedan u ženu – kaže jedan od rođaka nastradalih žena.

Ubijena Jovana (21) živela u strahu od muža

Foto: privatna arhiva

Nije poznato na koji način je ranjena ćerkica H. P. koja se nalazila na zadnjem sedištu, ali je pretpostavka da je metak koji je ubio njenu majku rikošetirao i nju ranio u ruku.

U međuvremenu je uhapšen i vranjski taksista S. C. (25) koji se tereti da je zlikovca prvo odvezao do mesta zločina, a potom po njegovom naređenju zaustavio “mercedes” u kome su bile žene sa bebom. Posle masakra taksista je Petrovića odvezao do Bujanovca, ostavio ga, a ubistvo nije prijavio policiji.

 

[adsenseyu5]

Ranjena devojčica zadobila je prostrelnu ranu mekih tkiva nadlaktice i odmah je po prijemu operisana na Dečjoj klinici za ortopediju i hirurgiju. Nakon operacije njeno stanje je stabilno i ona nije životno ugrožena.

– I dok su bili u braku i živeli na Kosmetu, Goran je tukao i suprugu i taštu. Počinio je niz pljački i razbojništava, a nakon poslednjeg je pobegao sa Kosmeta i kako se pretpostavlja živeo je na liniji Niš-Vranje. Bio je ljubomoran pa je i ranije pretio ženi. Prošle godine ih je takođe naveo da dovedu dete u Vranje da bi ga video i sve je prošlo bez problema – pričaju rođaci.

Malu H. P. (1) pogodio rikošet

Foto: privatna arhiva

Oni navode da je Dušica branila Jovani da se viđa sa Goranom i da je pokušavala da ga odvoji od njega, zbog čega je i navukla njegov bes na sebe. Tako je Jovana supruga ostavila pre skoro godinu dana, zbog čega je on krivio taštu.

– Venčali su se veoma mladi i ljudima nije bilo jasno šta Jovana vidi u njemu jer je oduvek bio problematičan. Goran je Jovanu maltretirao još dok je bila trudna i dok su živeli sa njegovima u Pasjanu. Tukao ju je, a ona, jadnica, brinula je o njegovoj celoj porodici. Da bi je povredio, jedno vreme je na Fejsbuku imao i sliku na kojoj je u zagrljaju sa nekom devojkom – pričaju za “Blic” poznanici mladog para.

Mladi supružnici su 19. marta prošle godine dobili ćerkicu, a dva meseca posle toga Jovana je ipak smogla snage da zlostavljača napusti i vrati se u dom svoje majke u selu Glogovce.

– Goran je nastavio da je maltretira, pretio joj je da će je ubiti. Jovana ga je prijavljivala policiji, ali posle 48 sati u pritvoru, opet je bio na slobodi. Njenog mlađeg brata, pod pretnjom, uvukao je u kriminal i primorao da sa njim opljačka menjačnicu u Šilovu, kada je Dalibor, koji je bio maloletan, uhapšen, a kasnije i osuđen, dok je Goran pobegao u centralni deo Srbije – napominju naši sagovornici.

Petrović u pljački menjačnice na KiM

Foto: printscreen/youtube

I dok se skrivao od kosovske policije, Goran je nastavio da psihički maltretira Jovanu. Pretio joj je na Fejsbuku, a kada ga je ona blokirala, nastavio je sa lažnih profila, u kojima je navodio da je u Šapcu, Nišu, da joj preti.

– Mesecima je bila u strahu. Iz kuće nije smela da izađe. Njegovi drugovi, od kojih je većina kao i Goran povezana sa kriminalom, a poznati su kao siledžije, u kolima bez registraskih tablica dolazili su u Glogovce, osmatrali šta Jovana radi – kažu poznanici.

Otac ubijene u Nišu

Iza ubijene Dušice Ivanović ostalo je još troje dece. Dušica je sa decom živela u selu Glogovce, dok je suprug Neša mahom bio u Nišu, gde imaju kuću. Dušica nije bila zaposlena, a do 1999. porodica je živela u Gnjilanu gde su bili vlasnici kafane. Za ubicu Gorana Petrovića njegovi sugrađani nemaju nijednu reč hvale.

– Oni su dobrostojeća porodica. Otac ga je inače oduvek podržavao, ignorisao je njegovo problematično ponašanje, ali je Goran počeo i njega da tuče – kažu meštani.

Internet zvezda

Ubica Goran Petrović prošlog jula postao je i internet zvezda nakon što je na Jutjubu objavljen snimak pljačke menjačnice u Šilovu, kada su se on i Jovanin maloletni brat dovezli motorom do pumpe. Goran je zapretio ženi i opljačkao menjačnicu, dok su meštani uspeli da savladaju maloletnika naoružanog puškom. Od tada je za Goranom tragala kosovska policija.

– Vraćao se na Kosovo kroz šume. Navodno je sa tim svojim drugarima, pajtosima, nastavio da pljačka ljude, a na meti su im mahom bili penzioneri – kažu naši sagovornici.

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:A. Ž. Adžić , V. Pešić , B. Janačković,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]