NOVE PRETNJE SRBIJI: AKO SE PREŠEVO NE PRIKLJUČI NEZAVISNOM KOSOVU BIĆE PROBLEMA!

Preševo

Foto: Fejsbuk

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da će albansko stanovništvo biti bezbedno samo u slučaju podele “Preševske doline”, prenose prištinski mediji.

– Ako se pridružimo kao teritorijalna celina, neće biti opasnosti za bilo koga jer znamo da je to volja naroda. S druge strane, to bi mogao biti veliki rizik, pošto će jedan deo teritorije ostati pod srpskom administracijom, što dalje povlači opasnost od raseljenja Albanaca koji tu žive – rekao je on.

Podsetimo, predsednik opštine Preševo često menja ploču kada je pitanje razgraničenja u pitanju, pa je tako ranije izjavljivao da su politički predstavnici tog područja juga centralne Srbije protiv razmene za sever Kosova, “makar morali da i dalje ostanu pod Srbijom”.

VUČIĆ O KOSOVSKOM PITANJU: Očekujem susret sa Putinom

Pre toga, tvrdio je da Albanci sa juga Srbije ni pod kojim uslovima neće pristati da se Bujanovac i Preševo pridruže Srbije, a da Medveđa ostane u Srbiji.

– Nećemo pristati ni da polovina Medveđe, Bujanovca i Preševa ostane u Srbiji, a da se druga polovina pridruži Kosovu. Ni pod kojim okolnostima nijedno selo ne sme da bude otcepljeno od celine “Preševske doline” – podvukao je Arifi, a preneo “Koha ditore”.

Protiv podele ili razmene teritorija sa Kosovom pored SAD, Nemačke i Velike Britanije snažno su i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)