Novak Đoković: Ne bih da pričam o 100 miliona, u Srbiji ljudi rade za 200 evra! (INFO)

teniser

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser posle istorijskog meča i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je danas ne želi da priča o novcu, nakon što je postao prvi igrač u istoriji koji je na turnirima zaradio 100 miliona dolara, jer, kako je naveo, prosečna mesečna plata u Srbiji iznosi 200 ili 300 evra.

Ðoković je pobedio danas Španca Roberta Bautistu Aguta sa 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 i plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, gde će mu rival biti Čeh Tomaš Berdih.

– Ništa mi ne znači što sam prvi zaradio 100 miliona dolara od tenisa, jer to dolazi kao posledica uspeha u sportu koji volim. Na šta bi ličilo da pričam o tolikom novcu, a u Srbiji je prosečna plata 200 ili 300 evra. Mediji to previše potenciraju – rekao je Ðoković na konferenciji za medije posle meča.

[adsenseyu1]

On je dodao da mu nije bilo lako da dva dana igra sa Agutom i prekida zbog kiše. – Ovo mi je bio drugi najduži meč, sećam se da sam sa Kiferom igrao pet dana na Vimbldonu 2007. godine.

tenis

Foto: AP /Tanjug

 

Nije bilo lako doći u devet sati ujutro, a otići u sedam sati uveče. Juče su uslovi bili na ivici regularnosti, dva seta po kiši i slabijoj vidljivosti. Srećom, prošao sam veliki psihološki test – poručio je Novak.

Ðoković ističe da bi voleo sutra da se sastane sa Berdihom, ali da ne veruje da će se to dogoditi prema vremenskim najavama.

– Biće teško protiv Berdiha, ali poznajem ga veoma dobro – zaključio je Ðoković.

[adsenseyu1]

(Tanjug)