NOVAK ĐOKOVIĆ O ZDRAVSTVENOJ SITUACIJI: Zašto je promenio servis i da li će biti 100% spreman za Australijan open

tenis

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković održao je konferenciju u Melburnu pred početak Australijan opena.

Tu je pričao detaljnije o zdravstvenoj situaciji, pošto je iza njega polugodišnja pauza nakon povrede lakta.

– Nije lakat  još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je bolje. Nadam se da ću biti stoprocentno spreman do početka. Ne znam kako će se ponašati tokom igre, čak i da je 100% zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde – rekao je Đoković.

Bilo je primetno da je Novak promenio način serviranja, razlog je bol koji ga je mučio.

PACIJENT SE BORI ZA ŽIVOT NA OPERACIONOM STOLU, DOKTORI PRAVE SELFIJE: Sramno ponašanje medicinskog osoblja u novom KLINIČKOM CENTRU U NIŠU (FOTO)

– Najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcioniše prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat – dodao je Nole.

POTOMCI NEKADAŠNJIH VLASNIKA TRAŽE SVOJE KUĆE: Ceca, Vuk i Ružica ostaju na ulici!?

On je postavljen za 14. nosioca Australijan opena, ali je imao i sreće na žrebu.

Titulu brani Federer, dok je prvi nosilac najbolji igrač sveta Rafael Nadal.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)