NOVA RUSKA PONUDA SRBIMA: Evo šta je Putin spremio za Srbiju (INFO)

predsednik

AP Photo/Matt Dunham, Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je najbližim saradnicima nalog da spreme “ponudu za Srbiju” koja bi podrazumevala ekonomsku saradnju, ali i vojnu pomoć zemlji koju u Moskvi vidi kao “poslednjeg iskrenog saveznika na Balkanu”.

Putinova ponuda omogućiće Srbiji da u kratkom roku postane još ozbiljnija država.

[adsenseyu5]

“Rusiji je jako stalo da Srbija bude što jača i stabilnija država. Predsednik Putin smatra da je sada trenutak da se pred Srbiju, koja je suočena sa strašnim ucenama i pritiscima Zapada, izađe sa ponudom koju neće moći da odbije”, prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor Informera, čovek koji je imao lični kontakt sa predsednikom Ruske Federacije.

Ka-52 Aligator

Foto: Profimedia

Kako se saznaje, “ruska ponuda” neće Srbiju uslovljavati prekidom pregovora o pridruživanju sa Evropskom unijom, a podrazumevaće, pre svega, pomoć u modernizaciji vojske i ekonomije.

[adsenseyu1]

“Rusija je spremna da vam isporuči najmoderniju vojnu tehniku, avione, helikoptere, čak i raketni sistem S-300, koji bi bio ključni faktor u odbijanju eventulane agresije. U trenutku kada Amerikanci najavljuju da će Hrvatima pokloniti samovozne višecevne bacače čiji je domet 300 km, Srbija bi mogla da ima adekvatan odgovor”, objašnjava izvor lista.

S-300 raketni sistem

Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, “Putinov paket” podrazumevao bi i vrlo konkretnu i opipljivu ekonomsku pomoć.

“Moskva je spremna da u Srbiju investira pet milijardi evra u roku od tri godine. Ponudićemo velike investicije u infrastrukturu, železnicu… Posebno velika ulaganja bila bi u gasne elektrane, koje bi Srbiju pretvorile u energetskog lidera regiona. Takođe, rusko tržište bi se potpuno, bez ikakvih ograničenja, otvorilo za sve proizvode iz Srbije”, nabraja sagovornik lista.

Zvanično, niko u Vladi Srbije nije želeo da komentariše ova saznanja.

(Srbijadanas)