NOVA RUNDA PREGOVORA! VUČIĆ: Borimo se da Srbija dobije nešto, jer danas nemamo ništa

Tači

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa Hašimom Tačijem i Federikom Mogergini da je dogovoreno da svi problemi moraju da se rešavaju u miru.

Nakon završetka trilateralnog sastanka u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa predsednik Srbije je rekao da je od najveće važnosti da se svi problemi rešavaju u miru i sa poštovanjem.

– Imali smo još od jutros, zvanične razgovore koje su i vaše kamere mogle da snime. Nekoliko stvari smo postiligli koje su veoma važne za Srbe sa Kim. Da svi problemi moraju da se rešavaju u miru, poštujući jedne druge i garantujući bezbednost građana. To je veoma važno da ne bismo imali Bljesak i Oluju na leto – rekao je Vučić.

POGODIO U SRŽ: Gagi Jovanović poslao NAJJAČU PORUKU ORLOVIMA

Predsednik je dodao da su neka pitanja otvorena i da bez naroda neće donositi nikakve odluke:

– Razgovarali smo o pokušaju da se usresredimo na dijalog i da pokažemo da možemo da razgovaramo i krenemo u rešavanje problema. Nisam preterani optimista, ali smo neka pitanja otvorili. Želimo da pokušamo da pronađemo rešenje i da nastavimo da razgovaramo.  Svakako da ću se u narednom periodu obratit naciji, kada budem video da li imamo nekakvu šansu da napravimo neku vrstu kompromisnog rešenja, koju neću potpisati, nego ću sa tim izaći pred narod koji će odlučiti sve. Boriću se za normalnu budućnost Srbije.

– Naš interes je da sačuvamo nacionalne interese, ali i naš narod, tako da mu se ne dogodi ono što se 90-tih događalo našim sunarodnicima, i zato nastojimo da se pronađe kompromisno rešenje, jer svakako danas nemamo ništa – rekao je on. Ono što tražimo i za šta se borimo je da dobijemo nešto, a ne ništa, rekao je Vučić.

– Treba da uradimo nešto ni iz čega što nam je ostavljeno. Danas nemamo ništa, a ništa smo imali i 1999. i 2011. godine – poručio je Vučić i rekao da će dijalog u narednom periodu biti intenzivniji.

On je dodao da je bitno da se nastavi sa razgovorima:

– Dolaziće predstavnici Evrope u Beograd, a isto tako ćemo mi ići u Brisel češće. Ono što tražimo jeste da imamo nešto, a ne ništa – završio je Vučić.

PROSINEČKI ZGROŽEN ODLUKOM BRIHA: Žustra rasprava na HRT-u, legenda Hrvatske branio Srbiju (VIDEO)

Moguć i sastanak u četiri oka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastali su se najpre odvojeno sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini nakon čega je usledio trojni sastanak.

sastanak

Foto: Promo

U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, nakon čega sledi i trilateralni sastanak.

Kako javlja dopisništvo RTS iz Brisela, moguće je da se kasnije u toku dana organizuje odvojeni susret Vučića i Tačija bez posrednika.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)