NOVA POBEDA SRBIJE! Još jedna država POVUKLA PRIZNANJE Kosova

Srbija

Foto-ilustracija: Telegraf, Printskrin: Google Maps

Solomonska ostrva su povukla priznanje Kosova, saznaje Koha, i to uz naglasak da je po prvi put to učinjeno javno, odnosno da je KTV došla u posed dokumenta o povlačenju priznanja a koji je stigao kosovskim institucijama.

– Broj priznanja Kosova nastavlja da opada… U pitanju su Solomonska ostrva, suverena država u Okeaniji koja je tokom ove nedelje poslala notu o obustavljanju priznanja – javlja KTV, prenosi KosSev.

Notu o povlačenju je 28. novembra primila tzv. kosovska “ambasada” u Kanberi, u Australiji. KTV tvrdi i da poseduje ovaj dokument.

– Zapravo, u pitanju su dva papira, prvi iz kancelarije Solomonskih ostrva u Australiji u kojem se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje Kosovu šalju odluku o povlačenju priznanja- navodi KTV.


– Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Solomonskih ostrva ima čast da obavesti Ministarstvo spoljnih poslova Republike Kosovo da je nakon pažljivog razmatranja i uzimanja u obzir nastavka pregovora između Beograda i Prištine o konačnom statusu Kosova i Rezolucije SB UN 1244, vlada Solomonskih ostrva odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne i suverene zemlje. Ova odluka koju su Solomonska ostrva donela, ostaje na snazi sve dok se ne završe pregovori uz posredovanje Evropske unije – navodi se u dokumentu.

Međutim, KTV tvrdi da tzv. kosovsko ministarstvo spoljnih poslova negira da je takav dokument dobilo.

NEMAČKI RATNI VETERAN: Ubijao sam srpsku decu na Košarama, snajperom iz velike daljine (VIDEO) (FOTO)

– Ministarstvo spoljnih poslova nije oficijelnim kanalima primilo bilo kakav zvanični dokument koji se tiče pitanja o kojem je reč. Smatramo da je to sve nastavak srpske propagande . za KTV je naveo direktor kancelarije za komunikacije Sami Kastrati.

Kako naovidi KTV, prema srpskim izvorima, do sada su priznanje povukli Unija Komora, Grenada, Dominikanska Republika, Surinam, Liberija, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

(Dnevne.rs/Izvor: Sputnjik)