NISU HTELI NI DA ČUJU: Hrvati ODBILI VUČIĆEVU ponudu koju niko NORMALAN ne bi odbio!

predsednik

Foto: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da je Srbija bila i spremna je da radi sa Hrvatskom i drugim zemljama regiona, ali i da je Hrvatska pre pet godina odbila njegov predlog da glavni saobraćajni pravac bude Beograd – Zagreb.

Predsednik je rekao da im je on to nudio, a da Hrvatska nije htela ni da čuje.

Njihov premijer je tada rekao “nas ne interesuju istočne izlaznice”, rekao je Vučić novinarima.

– Dogovorio sam sa Viktorom Orbanom da zajedno sa kineskim prijateljima napravim komunikaciju Beograd – Budimpešta – Beč. Mi ćemo time mnoge da oštetimo, ali šta ja tu da radim, mi se borimo za sebe. Hteli smo da se borimo zajedno, nisu prihvatili – naveo je Vučić.

TRAMP U SRBIJI NA VASKRS? Cilj posete predsednika SAD biće podela Kosova

Ali mi smo, dodao je, spremni da u budućnosti mnogo toga zajednički radimo sa Hrvatskom.

– Jer najlakše je dobiti u Srbiji poen na mržnji prema Hrvatima i ja to ne želim da radim jer sam siguran da ćemo, ukoliko želimo da opstanemo na Balkanskom poluostrvu, morati da sarađujemo mnogo bliže I mnogo bolje nego što smo to do danas činili.Verovali ili ne ali tako je – rekao je Vučić.

Ko pametno sagledava, ko pogleda demografske pokazatelje i Srbije i Hrvatske videće da su njihovi još lošiji od naših, njihovi trendovi iseljavanja su još lošiji od naših,I bugarskih.

– Moraćemo da se ujedinjujemo I čuvamo svoje zemlje I da se borimo za opstanak svojih naroda – rekao je Vučić i dodao da je zato važno da imamo što uspešnije ekonomije, nego da radimo jedni protiv drugih.

Odgovarajući na molbu da prokomentariše izjavu bivšeg šefa hrvatske diplomatije, Davora Ive Štira, o tome da na “Vučićevu Srbiju treba računati u budućnosti”,Vučić kaže da je Štir jedan od ključnih ideologa HDZ I njegov tekst treba, kako kaže, pažljivije pročitati.

IZNENAĐENJE UZ ZVUKE PESME “PUKNI ZORO”: Kinezi uručili Vučiću poklon (FOTO)

– Budalaštine koje su pisali proteklih dana po hrvatskoj štampi zaboravite, lupeta svako ko šta stigne, ako neko kaže nešto loše o Vučiću onda će se dodvoriti onima na Markovom trgu I ja to razumem. To su političke priče. Ovaj tekst je ozbiljniji i reč je i ozbiljnijem čoveku, doskora (zvaničnika) hrvatske države a sada, mnogi kažu, iz senke – rekao je Vučić.

PREDSEDNIK SRBIJE ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Ne pada mi na pamet da se pravdam zbog nabavke naoružanja!

– Ali, dobro, on je rekao da na Srbiju treba računati u budućnosti jer Srbija pod Vučićem – a ne mislim da je Srbija pod Vučićem i sa Vučićem – jača, to je on rekao I to je činjenica. I moraćemo da vidimo na koji način ćemo da se odnosimo prema tome. Mi ćemo da jačamo ekonomski i dalje, zajedno sa Hrvatskom I svima drugima u regionu – istakao je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)