“NIŠ ĆE BITI DEO KOSOVA”: Ramuš Haradinaj sprema NOVI USTAV

zločinac

Foto: Tanjug/AP

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Srbija treba da izbriše Kosovo iz preambule njenog ustava i zapretio da će, kada postane premijer, kosovskim ustavom utvrditi da je Kosovo do Niša.

[adsenseyu5]

“Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom ustavu, onda je red i na nas da trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju”, rekao je Haradinaj u emisiji „Rokum rol“ na TV Rokum.

On je kazao da ukoliko postane premijer, a Srbija za to vreme ne izbriše Kosovo iz svog Ustava, onda će on “ubaciti trećinu njihove teritorije u našu, počevši od Niša”.

– Neće više da se s nama poigrava loš komšija – dodao je Haradinaj, a prenosi portal „Info ks“.

Kako je rekao, trebalo bi da “neko dođe i uništi agendu Srbije kojom se ona ruga Kosovu”, kao i da je on sam bio “plen ove agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti”.

Haradinaj je rekao da bi „trebalo kazati Evropskoj uniji, a posebno SAD, da “mi nismo narod da se neko poigrava i ruga sa nama!”.

– Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan pristup za mene, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može da uveri stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto – dodao je Haradinaj.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:info-ks.net)

[adsenseyu2]