NIKOLA PILIĆ o izboru Novakovog trenera

mafija

Foto: Tanjug/AP

Novak je pod komandom Slovaka osvojio 41 trofej, od toga šest grend slem titula, ali 2017. će biti sezona njihovog novog početka i najvećih izazova do sada. Jesu li spremni da opet poruše sve granice?

Ni Pit Sampras, ni Daren Kejhil, ni bilo koje drugo veliko tenisko ime, već onaj kome smo se svi potajno nadali – stari dobri Marijan Vajda! Novak je presekao i odlučio da u novu sezonu i nove izazove krene sa čovekom čiji odnos prevazilazi odnose trener – igrač, koji je sebe ugradio u svaki trofej u poslednjih 10 godina i koji ga poznaje u dušu, kako na terenu, tako i van njega.

[adsenseyu4]

Novak je, očigledno, odlučio da odigra na sigurnu kartu. Bez eksperimenata i velike pompe. Novi početak, sa proverenim ljudima oko sebe, ipak je najbolji recept za povratak na tron, ne krije to ni Nikola Pilić, stručnjak koji je nedavno putem “Blica” i savetovao Novaku da ovako odluči.

– Ovo je normalan sled događaja i fenomenalna stvar. Vajda je kao član porodice, Novak je s njim postao broj 1, zajedno su 10 godina, palili su i žarili svetom, zašto bi sada izmišljao toplu vodu? Nemam dilemu da su oni s dobitnički tim koji ne treba menjati, a lično sam presrećan što se sve tako završilo – kaže Pilić za “Blic”.

Vajda je preuzeo Novaka u junu 2006. kada je Đoković bio 40. na ATP listi. Pet punih godina je trajao njihov put do broja 1, na kome su osvojili tri, a potom do 2014. i dolaska Bekera još tri trofeja. Ipak, Vajda se od tada posvetio karijeri svoje ćerke Natalije Vajdove, a uz Novaka je bio samo na velikim turnirima.

– Sada će opet biti uz njega. Mislim da će njegov prvi zadatak biti da mu vrati fokus, da se opet 100 odsto posveti tenisu. Novak se zasitio jurenja rekorda i trofeja, ispao je iz šeste brzine i sada mu treba da se otkači. Treba mu restart. Eto, sada je napravio pauzu, vreme je da zapne. Tu i Miljan Amanović, kondicioni trener (prim. aut), mora da odigra ulogu.

Samo sa Vajdom ili sa još nekim umesto Bekera, pitamo čoveka na čijoj je akademmiji Novak stasao.

– Nadam se da je to to. Ne treba im više niko, treba im rad, rad i samo rad. Beker je bio džek-pot, osvojili su puno turnira, ali deluje mi da je opet došlo Vajdino vreme – zaključio je Pilić.

“Ljudi, Novak neće na vrh pre leta”

Svi pričaju o Novaku kao broju 1, ali to se neće skoro desiti, smatra Pilić.

– Novak će biti u velikom problemu prvih šest meseci sezone. On brani ogroman broj bodova, osvojio je Melburn, Indijan Vels, Majami, Madrid, Rolan Garos… Ljudi, naoružajte se strpljenjem, povratak na tron će ipak biti proces – ističe Pilić.

[adsenseyu1]

Ko koliko bodova brani?

Turnir Đoković Marej

Doha 250 –

Australijan open 2.000 1.200

Dubai 90 –

Indijan Vels 1.000 45

Majami 1.000 45

M. Karlo 10 360

Madrid 1.000 600

Rim 600 1.000

Rolan Garos 2.000 1.200

UKUPNO 7.950 4.550

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Vladimir Bojčević,Blic.rs)

[adsenseyu2]