“NIKADA MI POLUSVET NEĆE SASTAVLJATI TIM” Oštar odgovor Muslina menadžeru Mateji Kežmanu

trener

Foto: printscreen/Instagram/Muslin

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin poručio je da je od njega traženo da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo i taj cilj je ispunjen.

On je iz Francuske, samo dan posle sporazumnog raskida ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, podvukao je u intervjuu za “Novosti” da reprezentaciji želi sve najbolje u narednom periodu.

Neigranje Sergeja Milinković Savića je bila tačka sporenja između selektora i rukovodstva FSS, a Muslin nije mogao da ne prokomentariše i izjave menadžera igrača Lacija, Mateje Kežmana.

[adsenseyu5]

– Menadžer Milinković Savića  vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama.

MISTERIOZNA 11 MINUTA: Detalj zbog kojeg je podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića (INFO)

Da li je istina da su neki drugi hteli da vam sastavljaju tim, bilo je naredno pitanje.

– Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim.

Priču da nije poštovan dogovor o načinu rada između njega i FSS, Muslin oštro demantuje.

[adsenseyu1]

– To nije tačno! Od starta do kraja kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video s predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da sistem našeg dotadašnjeg rada više ne funkcioniše.

Na kraju, zamerka je bila da ne forsira dovoljno mlade igrače.

PORUKA LEKARA IZ TIRŠOVE KOJA POGAĐA U SRŽ PROBLEMA: „Pijemo antibiotike 8 puta više nego zapadnjaci, decu za svaku sitnicu vodimo kod doktora“

– Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu. I na kraju samo da poručim da se po ovim pitanjima više neću oglašavati – rekao je Slavoljub Muslin.

RIGOROZNE ZIMSKE KAZNE STUPAJU OD DANAS NA SNAGU: Ko nema zadnje poziciono svetlo, može da plati 30.000 dinara!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]