NIJE DOKAZANO DA JE IZVRŠILA KRIVIČNO DELO: Petra Cvijić pravosnažno OSLOBOĐENA OPTUŽBI (INFO)

ADVOKAT

Foto: OlOliver Bunić / RAS Srbija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio voditeljku RTS-a Petru Cvijić (36) optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73) 9. januara 2012. godine, koji je preminuo od zadobijenih povreda jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Tom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrdjena je druga prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu koji je u maju Cvijićevoj izrekao oslobađajuću presudu.

Apelacioni sud smatra da Cvijićeva nije izvršila krivicno delo na način na koji je tereti tužilaštvo jer iz dokaza koji su izvedeni tokom krivicnog postupka ne proizlazi da nije obratila pažnju na pešaka koji se nalazio na kolovozu i da je usled toga došlo do saobraćajne nezgode.

“Samim tim, nisu izvedeni dokazi koji bi potvrdili navode iz optužbe da je okrivljena kritičnom prilikom postupala protivno saobraćajnim propisima i da je time izvršila krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, naveo je Apelacioni sud.

[adsenseyu1]

Cvijićeva je i ranije bila oslobodjena optužbi, ali je u maju 2014. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se ponovi sudjenje tokom kojeg je po njegovom nalogu trebalo da se sprovede rekostrukcija dogadjaja na licu mesta kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje.

Voditeljka RTS-a je Bajića udarila kolima 9. januara 2012. godine u Vodovodskoj ulici.

U prvoj optužnici koju je Prvo osnovno tužilastvo podiglo protiv voditeljke, navodilo se da je ona Bajića udarila na pešačkom prelazu.

Posle saobraćajnog veštačenja kojim je utvrdjeno da pešak nije bio na zebri i dopunskog veštačenja koje je to potvrdilo, tužilaštvo je izmenilo optužnicu i navelo da pešak nije bio na pešačkom, ali da je Petra Cvijić bila dužna da obrati pažnju.

Tužilaštvo je optužilo Cvijićevu jer je smatralo da je dovela u opasnost živote ljudi jer nije prilagodila brzinu datim uslovima.

Voditeljka RTS-a je od početka sudjenja tvrdila da Bajića nije udarila na pešačkom prelazu već da na kolovozu, desetak metara pre prelaza za pešake.

Cvijićeva se od incidenta nije pojavljivala na nacionalnoj televiziji.

[adsenseyu1]

(Tanjug)