NIJE DOBRO! SKOK BROJA ZARAŽENIH: Novih 227 pozitivnih na korona virus, dve osobe preminule (INFO)

virus

Foto:Dnevne.rs/Pixabay

U protekla 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.933 osoba, registrovano je 227 novozaraženih, a preminule su dve osobe

Na respiratoru su 32 pacijenta.

Sada je u Srbiji, prema najnovijem preseku stanja objavljenom na sajtu covid19, aktivnih slučajeva zaraze 1.187, a ukupno registrovanih od početka epidemije 13.792.

Do sada je preminulo ukupno 267 osoba.

Podsetimo, juče smo imali najveći skok broja zaraženih od kako su ukinuti vanredno stanje i policijski čas, ali i rekordan broj testiranih.

Dr Predrag Kon: Stariji od 65 neće biti zatvarani, inače DAJEM OSTAVKU

Jučerašnji podaci za taj dan glasili su – testirano 8.495 osoba, registrovano 193 novozaraženih, a jedna osoba je preminula. Na respiratoru je juče bilo 26 osoba.

Današnje brojke govore da je situacija još gora nego juče.Da se korona razbuktava dokaz je i to što su Novi Pazar i Kragujevac uveli vanrednu situaciju kako bi obuzdali širenje virusa, a epidemilog dr Predga Kon kaže da je vrlo moguće da će slična mera biti doneta i za Beograd.

Osim toga, nema grada i regiona u Srbiji koji juče nije saopštio da je stanje alarmantno i da beleže nagli porast broja obolelih.Velike su šanse da u ponedeljak budu predložene nove mere na Kriznom štabu ako se nastavi ovakav trend rasta broja obolelih od korona virusa

 

Dnevne.rs, Blic N.Ž.P