NI BIJONSE NE BI IMALA ŠANSE: Evo koji su USLOVI TENDERA za muzičare za doček na Novom Beogradu

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Opština Novi Beograd raspisala je tender za muzičare koji će učestvovati na dočeku i reprizi Nove godine, ali su uslovi takvi da bi ih teško ispunila Madona ili “OneRepublic”!

“Iskustvo u vođenju javnih događaja”, “učešće u najmanje dva filma domaće proizvodnje”, “najmanje deset humanitarnih nastupa u poslednje dve godine”, “učešće u najmanje dve sezone regionalno popularnog talent šoua”… Ući u kvalifikacije za nastup za novogodišnju noć na Novom Beogradu teško je po svemu sudeći čak i za vrsne srpske, ali i za strane muzičare. Naime, za nekoliko nastupa koja su predviđena tokom dočeka 2017. godine, kao i za reprizu dan kasnije zahtevi su i više nego neuobičajeni.

[adsenseyu4]

Tako se za muzičko-dramski nastup u novogodišnjoj noći traži domaći rok bend koji nastupa duže od 20 godina i ima najmanje pet izdatih albuma. Međutim, pride mora da ima pevača ili pevačicu sa iskustvom voditelja i koji je još glumio u najmanje dva domaća filma. Da li vam možda neko pada na pamet?

Sledeći zahtev je još “detaljniji”. Naime, traži se solo pevač, i to isključivo muški vokal, koji nastupa duže od 15 godina i ima najmanje tri izdata albuma s preko deset pesama. Ali to nije sve. U 2016. godini morao je da ima održana najmanje dva solistička koncerta sa preko 15.000 posetilaca i u poslednje dve godine najmanje deset humanitarnih nastupa. Pored toga morao je da učestvuje kao mentor ili član žirija u najmanje dve sezone regionalno popularnog talent šoua i da glumi u domaćem filmu! Nedostaje samo da odrede poželjan bračni status!

Da bi opština uzela u obzir domaći hip-hop bend, on mora da ima čak osam članova i minimum 15 godina staža. Takođe, i tri albuma i jedan samostalni koncert u poslednjih pet godina sa preko 15.000 posetilaca na svakom koncertu.

Opština Novi Beograd ovaj oglas je objavila 24. novembra, a kandidati su imali rok do juče da se prijave. Iz opštine nisu hteli da otkriju ponuđače, a za desetak dana znaće se ko je izabran.

[adsenseyu1]

PISANO ZA VLADU GEORGIEVA

Pre nekoliko dana u javnosti se pojavila vest da će na Novom Beogradu pevati – Vlado Georgiev. I stvarno, tenderski uslovi kao da su pisani za njega. Deo je postave novog filma “Stado”, imao je silne humanitarne koncerte (za Isidoru Bjelicu), član je žirija u “Tvoje lice zvuči poznato”…

ROKERIMA USLOV EVRO PRIZNANJE

Da bi dobio posao na repriznoj večeri, alternativni rok bend “mora da postoji najmanje deset godina, da ima četiri izdata albuma, da je dobitnik prestižne evropske muzičke nagrade u poslednjih pet godina, s najmanje dva samostalna koncerta u 2016. na kojima je bilo preko 5.000 posetilaca”.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:M.brkić,Blic.rs)

[adsenseyu2]