NEZAPOSLENI DANAS DOBIJATE NOVČANU NAKNADU: Idite do prvog šaltera i podignite novac (INFO)

novac

Foto: printscreen/Telegraf

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će danas izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za maj.

Privremena novčana naknada raseljenim licima sa područja AP KiM za maj biće isplaćena u sredu, 21. juna, navodi se takođe u saopštenju NZS.

ZAUSTAVILI NIJAGARINE VODOPADE POSLE 12 VEKOVA: Očekivali leševe, a evo šta su pronašli (FOTO) (VIDEO)

Danas počinje isplata i invalidskih primanja, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za maj 2017. godine počinje danas, navodi se u saopštenju.

[adsenseyu1]

Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) mogu da se prijave:

– nezaposleni koji traži posao
– zaposleni koji traži promenu zaposlenja
– druga lica koje traže zaposlenje.

Pravo na novčanu naknadu imaju nezaposlena lica prijavljena na evidenciju NSZ, koja su bila obavezno osigurana za slučaj nezaposlenosti najmanje 12 meseci neprekidno ili sa prekidima poslednjih 18 meseci, pod uslovom da je radni odnos prestao bez njihove volje i krivice (istek rada na određeno vreme, stečaj, likvidacija i ostali slučajevi prestanka radnog odnosa, u skladu sa zakonom).

https://www.dnevne.rs/zanimljivosti/roditelji-misle-da-su-stara-srpska-muslimanska-imena-koja-deca-u-srbiji-masovno-dobijaju

Nezaposleni kome je radni odnos, odnosno osiguranje prestalo njegovom voljom ili krivicom, odnosno ako je radni odnos prestao svojevoljnim opredeljivanjem za otpremninu, novčanu naknadu ili posebnu novčanu naknadu po odluci Vlade o utvrđivanju programa rešavanja viška zaposlenih, u većem iznosu od iznosa otpremnine utvrđene Zakonom o radu, može da ostvari pravo na novčanu naknadu ako ponovo ispuni uslove iz člana 66. Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti (ostvari novi staž u trajanju od 12 meseci neprekidno ili sa prekidima u poslednjih 18 meseci).

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]