NEVEROVATNO: UBIJENA SRPKINJA U ITALIJI PET MESECI NIJE SAHRANJENA ZBOG NEDOSTATKA JEDNOG PAPIRA

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Telo Slavice Kostić (37) iz Kučeva, koju je krajem aprila zadavio nevenčani suprug Dragoslav u Trstu, i dalje nije sahranjeno i nalazi se u mrtvačnici u Italiji, jer se još utvrđuje da li je preminula na teritoriji ove zemlje ili Slovenije.

Kako prenose lokalni italijanski mediji, zbog komplikovane birokratije Slavičina sahrana se odlaže već pet meseci, jer telo ne može da se pošalje u Srbiju.

[adsenseyu4]

Slavicu je naime, njen nevenčani suprug Dragoslav zadavio električnim kablom, a zatim je njeno telo bačeno na deponiju u Sloveniji, nekoliko kilometara od granice sa Italijom.

Upravo zbog toga italijanski sud nije u mogućnosti da izda takozvani “mrtvački pasoš”, pa uprkos velikom broju apela i zahteva njene porodice, ženino telo ne može da se vrati u Srbiju.

Istražitelji za sada znaju na koji način je Srpkinja koja je radila u Italiji kao negovateljica, ubijena kao i da su njeni ostaci bačeni na deponiji u Krelju, kod mesta Dutovlje u Sloveniji. međutim, kako navode mediji, ono što otežava dobijanje potrebnog dokumenta je to što vlasti nemaju podatak o tome na čijoj teritoriji je Slavica izdahnula.

Ukoliko je Slavica umrla u Italiji, umrlica bi trebalo da bude odgovornost italijanskih organa. Međutim, ma koliko zvučalo paradoksalno, navodi “Il Piccolo”, “činjenica da su njeni posmrtni ostaci pronađeni u Sloveniji, nekoliko kilometara od granice, ukazuju da taj sertifikat mora biti izdat od strane matičara, i na slovenačkom jeziku, kao i da se nakon toga prevede na italijanski”.

Tek tada bi, navode, Slavičini ostaci mogli da krenu put Srbije.

Naime, kako navodi italijanski list ostaci nesrećne žene zapravo su “pozajmljeni” Italiji kako bi se sprovela istraga, gde je u julu izvršen virtuelni skener, a porodica žrtve bespomoćno čeka da se razreše i birokratski problemi.

[adsenseyu1]

U međuvremenu sudija Lora Baresi je prihvatila poziv tužioca Matea Tripanija na saradnju, i zakazala ročište za 3. mart.

Podsetimo, Slavicu Kostić zadavio je nevenčani suprug Dragoslav, koji je priznao zločin, a njeno telo sakrio na brdu na granici između Slovenije i Italije, na deponiji.

Njega je italijanska policija uhapsila u junu ove godine, nakon što je otkriven snimak sa benzinske pumpe koji je bio ključni dokaz za njegovo privođenje.

Sanjinog bivšeg muža policija je otkrila na osnovu serije tragova i grešaka koje je ostavio na mestu zločina, saopštila je danas italijanska policija. On je, nakon što je telo nevenčane supruge zakopao na deponiji zapalio svoj automobil, a sumnja se da je motiv ubistva bila ljubomora.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/ Izvor:D.K.,Blic.rs)

[adsenseyu2]