NEVEROVATNA TEORIJA AMERIČKOG AGENTA NSA: Režim Vladimira Putina umešan u ubistvo Olivera Ivanovića?!

Amerika

Foto: Tanjug/Edib Tahirović/Pixabay

Džon Šindler, agent NSA, tvrdi: Moguća je povezanost atentatora koji su ubili Olivera Ivanovića sa režimom Vladimira Putina

Ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića Amerikanci, verovali ili ne, pokušavaju sada da ‘napakuju’ ruskom predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu!

Džon Šindler, bivši agent američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) koji je danas u Vašingtonu uticajni analitičar, tvrdi da je ‘sasvim moguća povezanost atentatora koji su ubili Ivanovića sa Putinovim režimom’!?!

Prema Šindlerovim rečima, Putinov uticaj je ‘mnogo puta bio maligan, pogotovo kad su u pitanju atentati, pa Balkan i Evropa treba da se brinu da je baš Kremlj povezan s Ivanovićevim ubistvom’. Stručnjaci, sagovornici Informera, na drugoj strani kažu da je ovo samo nastavak antiruske histerije koja nema nikakve veze sa istinom.

Maligni uticaj

Šindler je u svojoj analizi naveo da je jugoistočna Evropa ‘mnogo opasno mesto, opasnije nego što je to bila prethodnih godina’.

MIROSLAV LAZANSKI: U slučaju opasnosti na severu pokrajine naša vojska mogla da reaguje za tri sata

„Ruski uticaj u ovom delu Evrope je neverovatno porastao, pogotovo u Srbiji i Bosni, dok podrška Rusije Srbima na severu Kosova nije više nikakva tajna. Putin je obnovio istorijske veze s ‘pravoslavnom braćom’ Srbima i svako ko je upoznat s tim koliko je puta ovaj uticaj bio maligan, pogotovo kad su u pitanju atentati, Balkan, ali i cela Evropa, treba da se brinu da je baš Kremlj povezan sa Ivanovićevim ubistvom“, napisao je Šindler za „Obzerver“. On dalje piše da „Ivanovićev ubica najverovatnije nikada neće biti otkriven“.

„Region čeka da sazna ko je i zašto ubio Ivanovića… Ovo je Balkan, pa niko ne očekuje da će ubica i nalogodavci uskoro biti otkriveni, kao ni da će zvaničnici biti iskreni kada je u pitanju ubistvo“, upozorava Šindler.

Komentarišući sve ove tvrdnje, Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture kaže da je Šindler čovek koji je prokockao lični i profesionalni kredibilitet.

– Šindler je poznat po tome što u svemu lošem što se desi bilo gde u svetu ‘detektuje’ ruske prste, i to bez ikakvog dokaza. Tako se može tretirati i njegova najnovija analiza. To je bezvredna propaganda kompromitovanog i verovatno ucenjenog obaveštajca – poručuje Pavić.

Stevica Deđanski, šef Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da izjave američkih agenata ne treba uzimati za ozbiljno.

ĐOKOVIĆ JE 2005. ODBIO BRITANSKI PASOŠ: Mari je za 3 Gren slema dobio titulu viteza, a Novak za 12 pljuvačinu po sebi i porodici

– Oni svim silama pokušavaju da ubede Srbe da nije prijatelj onaj ko u Savetu bezbednosti čuva Kosovo i RS, već onaj ko to otima!? Kad bi uspeli da nas posvađaju sa Rusima, rešili bi sve probleme. Na kraju krajeva, pogledajmo izjave ubijenog Ivanovića koji eksplicitno optužuje Zapad za pretnje i zastrašivanje. Ako se držimo izreke da ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag, tako je i sad ova zverka graknula i pokazala trag… – navodi Deđanski.

Gebelsov princip

Na kraju, lider ‘Narodne mreže’ Vladan Glišić naglašava da je antiruska histerija toliko zahvatila SAD da su njihovi agenti izgubili zdrav razum.

UŽAS U VALJEVU: Pronađen leš žene u reci Gradac (INFO)

– Računaju na Gebelsov princip da sto puta ponovljena laž na kraju postaje istina. Da nisu zlonamerne, ovakve izjave bile bi samo glupe… – kaže Glišić.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Informer)