NEVEROVATNA ANTISRPSKA HISTERIJA U HRVATSKOJ: Nije prošlo ni sat vremena od Vučićeve odluke, a Hrvati krenuli u ‘napad’! (INFO)

Tirana

Foto: AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da neće prisustvovati kongresu Evropske narode stranke.

Opozicija u Hrvatskoj nastavila je histeričnu antisrpsku kampanju i napade na predsednika Srbije, iako je Aleksandar Vučić danas, u pismu predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu, poručio da neće putovati u Zagreb.Vučić je u pismu Dolu naglasio da će se napadi na njega nastaviti i pored odluke da ne putuje u Zagreb:

Deset godina je prevozila Beograđane, a sada OSTAJEMO BEZ NAJLEPŠE DAME ZA VOLANOM gradskog prevoza

“P.S. Napadi na mene, čak i posle odluke kojoj se najveći deo hrvatskog društva nadao, biće nastavljeni. To uzmite samo kao dokaz svake od reči koju sam vam ovde napisao” – poručio je Vučić u pismu predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu.

Dakle, samo nepunih sat vremena pošto je Vučić uputio pismo Dolu, parlamentarna opozicija u Hrvatskoj nastavila je hajku protiv srpskog predsednika, ali počela otvoreno likuje i doživljava kao svojevrsnu pobedu odluku rukovodstva Evropske narode stranke da u zgradi Sabora ne održi nijedan od skupova u okviru Izbornog kongresa te evropske partije, koji će u Zagrebu biti održan od 19. do 21. novembra.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da neće prisustvovati tom kongresu, na koji ga je pozvao njen predsednik Žozef Dol, deo hrvatske opozicije, koja ga smatra četnikom, uputila je niz uvreda i kritika najviše na njegov račun, ali i na račun premijera Andreja Plenkovića i italijanskog političara Antonia Tajanija, za kojeg je rečeno da je fašista.

Govoreći van dnevnog reda, poslanik opozicionog Mosta nezavisnih lista Miro Bulj je, prenosi zagrebački Večernji list, rekao da je odluka o iznajmljivanju sale u saboru bila sramotna i zadovoljno dodao:

– Sada u poslednjem trenutku EPP štiti partnera HDZ, jer kako dozvoliti da u vreme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani.

Podsetio je i da mu je zbog njegovog protivljenja da se u Saboru održavaju sednice EPP-a u okviru Izbornog kongresa te evropske stranke dva dana bilo zabranjeno da govori u parlamentu.

– Ovo je pobeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora – rekao je Bulj.Poslanik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak ne misli da je odustajanje EPP-a od održavanja sednica Predsedništva i skupštine u Hrvatskom saboru pobeda opozicije, već i dalje, kako tvrdi, figa u džepu.

– Figu koju su držali celo vreme Plenković i HDZ, sada su stavili u džep. Ne menja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković deo iste evropske porodice.

Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čoveka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u ”ustaškom” Saboru – rekao je Beljak.

To bi, kazao je, bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, biće deo iste porodice i to apsolutno ništa ne menja na stvari.

– Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka – rekao je Beljak.

   

(Dnevne.rs /Alo.rs /Izvor: Tanjug/ M. I)

1 Comment on "NEVEROVATNA ANTISRPSKA HISTERIJA U HRVATSKOJ: Nije prošlo ni sat vremena od Vučićeve odluke, a Hrvati krenuli u ‘napad’! (INFO)"

  1. Чему чуђење,па ништа мања анти српска хистерија није овде у Србији!

Comments are closed.