Neverovatan zaokret u politici SAD prema Srbiji? OGLASIO SE TRAMP NAKON POTPISIVANJA (INFO)

Amerika

Foto: Tanjug/AP

Posle potpisivanja se očekuje da će Izrael priznati lažnu državu

Američki predsednik Donald Tramp oglasio se nakon pto su delegacije Beograda i Prištine potpisale ekonomski sporazum radi normalizacije života u regionu.

– Beograd i Priština su posvećeni normalizaciji odnosa. To je veoma važno za ceo Balkan. Tamo su jedne od najlepših zemalja na svetu.

Veoma smo ponosni na dva velika lidera – rekao je Tramp misleći na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera lažne države Kosova Avdulaha Hotija i dodao da je u pitanju “istorijski dan”.Tramp je preneo da su se Srbija i Kosovo obavezale na normalizaciju ekonomskih odnosa.

Ukazao je da se radi dugo na rešavanju ovog konflikta, više decenija, a da je njegova administracija predložila novi način pristupa u cilju da se problemi prebrode.

– Veliki prodor je postignut. Niko nije mislio da će se dogoditi – konstatovao je Tramp. Ukazao je da u SAD živi mnogo ljudi iz Srbije i sa tzv.

Kosova koji vole svoju zemlju i da je i zbog njih dobro da je postignut sporazum.

Preneo je da su Izrael i Kosovo dogovorili uspostavljanje diplomatskih odnosa, a da je Srbija obećala otvaranja kancelarije Privredne komore ovog meseca u Jerusalimu i izmeštanje ambasade u taj grad u julu.  Vučić je nakon potpisivanja ocenio da su se SAD ponele kao saveznik Srbije i pozvao Trampa da poseti našu zemlju.

 

Dnevne.rs, SrbijaDanas