NEVEROVATAN OBRT: Sud prvo hteo da izruči Haradinaja, evo kako i zašto je ta odluka promenjena (FOTO)

sud

Foto: AP /Tanjug

Rojters je emitovao taj “fleš” 10 minuta od početka zasedanja suda, u 9.00 sati, a potom i celu informaciju da će Haradinaj biti izručen Srbiji, da bi nakon nekoliko minuta usledila ispravka

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj oslobođen je na osnovu preinačene odluke, po kojoj je trebalo da bude izručen Srbiji, prenela je Prva TV.

Odluka je, kako navodi ta televizija pozivajući se na nezvanična saznanja, obrazložena time da bi poslednice izručenja bile veoma teške po Ramuša Haradinaja.

 

[adsenseyu4]

Vest o prvobitnoj odluci i preinačenju jutros se pojavila na sajtu Juronjuza ( Euronews), ali je zatim povučena, navodi Prva tv.

I Juronjuz i britanska agencija Rojters su jutros pod oznakom “hitno” preneli informaciju da će Ramuš Haradinaj biti izručen Srbiji.

Foto: Facebook/Edon Cana

– Francuski sud je odobrio izručenje bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji gde je optužen za ratne zločine – stajalo je u prvobitnoj informaciji koju je “Euronews” preneo oko 10 časova jutros.

Sat vremena kasnije, Juronjuz je, takođe pod oznakom “hitno” korigovao istu vest.

– Korekcija: Francuski sud je odbio da izruči bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji gde je optužen za ratne zločine – navedeno je na sajtu.

 

[adsenseyu1]

Prvobitna vest je skinuta, ali je ostala u memoriji smart telefona kao notifikacija.

Rojters je emitovao taj “fleš” 10 minuta od početka zasedanja suda, u 9.00 sati, a potom i celu informaciju da će Haradinaj biti izručen Srbiji, da bi nakon nekoliko minuta usledila ispravka.

Sud u Kolmaru je, inače, odlučio da Haradinaja ne izruči Srbiji.

Ispravljenu dužu verziju vesti, britanska agencija je emitovala tek u 9.35.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]