NEVERICA: Najveći srpski šaner uhvaćen u Milanu dok je planirao bekstvo, estrada u žalosti (INFO)

hapsenje

Foto ilstracija: Dnevne.rs /pixabay

Najveći srpski šaner uhapšen je u Milanu zbog krađe skupocene garderobe za srpsku estradu u vrednosti od 50.000 evra

Srbin je ušao je u prodavnicu visoke mode u pratnji izvesne devojke koja mu je bila paravan. Glumili su bogati bračni par, a onda su krenuli u akciju.

Dok su se prodavačice zamajavale sa drugim mušterijama, devojka im je telom zaklonila pogled. Muškarac je onda sa police ćapio skupocenu tašnicu, što je sve uhvatila sigurnosna kamera.

Lokalna policija uspela je ubrzo da pronađe lopova, a u njegovom automobilu pronašli su pravo bogatstvo. Naime, policija je u saradnji sa obezbeđenjem poznatog butika uspela da uhapsi srpskog državljanina.

U njegovom automobilu pored kvačila pronađena je ukradena torba u vrednosti od 4.000 evra, kao i elektronski uređaj koji ometa aktiviranje barijera koje su postavljene na ulazu.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je šaner koji je oblačio celu srpsku estradu. Izgleda da će ovo hapšenje najteže pasti našim poznatim ličnostima pred letnju sezonu u Crnoj Gori i gostovanjima u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji, jer su ostali bez novih krpica.

U gepeku, zajedno sa kesama, pronađena je i odeća u vrednosti od 50.000 evra. Na nekim odevnim predmetima je i dalje bila zakačena zujalica iz prodavnice.

JEZDIĆ REKAO DA SE SRPKINJE OBLAČE KAO KU*VE: Vesna Dedić mu je surovo iskreno odgovorila!

Operacija policije se završila pretraživanjem hotelske sobe u kojoj su šaneri uhapšeni. Tu su pronađeni i brendirani parfemi, kao i novac. – Bili su spremni za beg. Možda su čak hteli i da žrtvuju svu robu koja je bila u sobi – rekli su iz policije.

ITALIJANI UHAPSE VIŠE OD 100 SRBA U LETNjOJ SEZONI

Svake godine u letnjoj sezoni Italijani uhapse više od 100 državljana Srbije zbog pljačke butika visoke mode. Zanimljivo je da među srpskim kriminalcima u Italiji ima sve više žena, koje nisu dekor, već aktivno učestvuju u krivičnim delima, prvenstveno krađama firmirane robe i skupocenog nakita.

Pripadnice nežnijeg pola nekada su bile žrtve, odvođene su u Italiju i primoravane na prostituciju, a sada su uzele aktivnu ulogu u kriminalnim poslovima.

UKRALI TAŠNU OD PITONA OD 5.200 EVRA

Radenko R. (53) i njegova prijateljica Katarina D. uhapšeni su u Rimu pre nekoliko godina pošto su glumeći dobrostojeći par, pomoću uređaja “džemer” pokušali da onesposobe sistem za otkrivanje krađa u radnjama i prisvoje skupocenu torbu. U butik “Luj Viton” na rimskom trgu San Lorenco di Lučina Radenko je ušao i predstavio se kao menadžer.

Bio je elegantan, kao i njegova pratilja Katarina D. i na prvi pogled nisu delovali sumnjivo. Zatražili su da pogledaju torbe i iskoristili momenat zauzetosti da ukradu model “Alma BB” od kože pitona, koja vredi 5.200 evra. U trenutku kada su pokušali da izađu iz renomiranog butika, prodavci su potrčali za njima. Zaustavili su ih pre nego što su ušli u automobil, a u međuvremenu je pozvana i policija koja ih je uhapsila.

NEĆU STARLETU ZA SNAJKU: Majke iz Srbije stale uz Nenada Jezdića!

SLATKI MALI APARATIĆ OMILjENA IGRAČKA LOPOVA

Većina lopova u pljački koriste male magnetne aparate “easy jammer” (laki ometač), koji blokira alarm pri izlasku iz prodavnice. Korisnik mora uključiti uređaj i nositi ga na sebi dok prolazi kasu. Jedini način da krađa bude otkrivena jeste da zaposleni povećaju mere opreza i uhvate kradljivce tokom samog postupka “leva ruka, desni džep”.

Sam aparat je minijaturan, nešto veći od običnog upaljača, a pojedini lopovi ga nose na privesku za ključeve! Prosečna cena ometača signala se kreće oko 130 evra, mada to najviše zavisi od modela i njegovih karakteristika.

(Dnevne.rs /Izvor: Novosti online)