NEVERICA NA SEDNICI SB UN O KOSOVU: Dačić održao ČAS IZ ISTORIJE ambasadoru Velike Britanije!

SB UN

Foto ilustracija: Fonet

Srbija je stara država koja je oblikovala međunarodni poredak i žrtvovala se za hrišćanstvo, Evropu i svet, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na secnici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

-Molim vas da to imate u vidu kada preda mnom pozivate druge zemlje da priznaju Kosovo, a ja nikada neću pozivati druge da narušavaju vaš integritet i suverenitet, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, posle izlaganja ambasadora rekao da mu je drago što je predstavnik Velike Britanije pomenuo da je nedavno proslavljen jubilej 10 godina diplomatskih odnosa sa nezavisnim Kosovom.

TOTALNI OBRT: Neće biti duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina

Nadam se da vam je drago i što su Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija obeležili 180 godina diplomatskih odnosa, rekao je Dačić, napomenuvši da kada se izađe iz kancelarije državnog sekretara u Forin ofisu stoji mural na kojem Britanija pod skutima drži Belgiju i Srbiju kao najveće žrtve Prvog svetskog rata.

Ne želim da se vraćam u prošlost, ali budućnost ne može biti samo uvažavanje interesa Prištine, smatra Dačić.

Srbija je spremna na kompromis, ali to znači uvažavanje interesa obe strane, rekao je Dačić i ukazao da se mnoge države sada suočavaju sa istim problemima koje ima Srbija i preispituju svoja priznanja Kosova zbog secesionističkih težnji u sopstvenim državama.

ALBANAC BRUTALNO PRETUKAO ANĐELU KOJA JE U TREĆEM MESECU TRODNOĆE: Prebio me jer nisam htela da vodim ljubav sa njim?! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Zahvaljujem vam se na svemu što ste rekli, svako ima pravo da bira prijatelje, ali nema stalnih prijatelja i stalnih neprijatelja. Ima starih prijatelja i nemojte ruširi stara prijateljstva zbog novih, zaključio je Dačić.

(Dnevne.rs/Izvor: Fonet)