NEVERICA MEĐU EVROPEJCIMA I NATO POSLUŠNICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO!

poruka

Polovina građana Srbije smatra da zemlja treba da postane članica EU, dok se tome protivi njih 37 odsto, a protiv ulaska u NATO je 73 odsto građana, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju /Cesid/ provedeno od 10. do 20. juna.

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković rekao je na konfereneciji za novinare da je, u odnosu na ranija istraživanja, znatno porastao broj onih koji se protive ulasku u EU.

Kada je riječ o NATO, Vuković je naveo da je junsko istraživanje pokazalo da se 73 odsto građana protivi ulasku u alijansu, dok se 2012. godine ulasku u NATO protivilo 65 odsto građana, prenose beogradski mediji.

Vuković je ukazao da je terensko istraživanje Cesida, koje je uz podršku USAID-a provedeno na reprezentativnom uzorku od 1.000 punoljetnih ispitanika, pokazalo i pad povjerenja u državne institucije, kao i u Vojsku Srbije.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(intermagazin)

2 Comments on "NEVERICA MEĐU EVROPEJCIMA I NATO POSLUŠNICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO!"

  1. šta vredi kad ti manjina kroji sudbinu uvek bilo

  2. vucic ce i ime srbije izbrisati kako je kreno jedini spas nam je u rusiji ,,a sve ove pa taman i pola srbije ocistiti ako treba ko nije za drzavu u kojoj zivi pocistiti na bilo koji nacin samo da drzava jednom i za sva vremena progleda mene cudi sto crkva na reaguje i stane u zastitu drzave i zastitu unistenja sve srpskog ili ni crkva vise ne postoji kao narodni oslonac nesto ima ….

Comments are closed.