NEUTRALISANI ZLOČINCI: Uhapšene vođe terorista sa Kosova, suzbijena jedna od najopasnijih terorističkih grupa na Balkanu

makdonija
Sukobi policije i terorističkih grupa u Kumanovu su završeni.

Život izgubilo osam policajaca, dok je ranjeno više od 37, a ubijeno je 14 terorista. Strahuje se da ima još žrtava. U gradu su se danas čule i sirene Hitne pomoći, prenose makedonski mediji, a od ranog jutra su se iz pojedinih delova grada ponovo čuli pucnji.

U policijskoj akciji pripadnici MUP – a uništili su automobil bombu, a uhapšeni teroristi priznali su da su planirali veće napade sredinom maja.

Plan naurožane terorističke grupe bio je napad na nekoliko državnih i civilnih ciljeva, rekla su u priznanju privedena lica a potvrdio portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

Kotevski je potvrdio da je policijskom akcijom eliminisana jedna od najopasnijih terorističkih grupa na Balkanu, kao i da su uhapšeni lideri ovih grupa, građani Kosova, prenosi portal mkd.mk.

[adsenseyu4]

On je rekao da su vođe terorističke Muhamed Krasnići, Mirsad Ndrecaj, zvani komandant NATO, Sami Ukšini zvani komandant Sokoli, Beg Rizaj i Dem Šehu, svi državljani samoproglašenog Kosova, te da je među teroristima bilo i državljana Albanije.

Kotevski je dodao da se juče policiji predalo više od 30 terorista uglavnom makedonskih državljana i jedan državljanin Albanije, kao i da je deo njih i ranije gonjen.

“Na licu mesta do sada je pronađeno 14 tela u uniformi čiji se identitet utvrđuje, a za sada je identifikovan samo Džafer Zumberi iz Đakovice”, rekao je Kotevski novinarima.

On kaže da u ovom trenutku ne može da se isključi mogućnost da ima još ubijenih terorista, jer su objekti iz kojih su napadali policiju oštećeni i tek treba da se provere. “Pronađen je veliki arsenal naoružanja koje će biti predato na veštačenje”, rekao je Kotevski.

On kaže da je suzbijena jedna od najopasnijih terorističkih grupa na Balkanu čiji su članovi poznati teroristi sa Kosova, koji su imali vojno iskustvo ratujući na Kosovu 1999. godine, u Makedoniji 2001. i u Siriji.

[adsenseyu4]

(Blic)