NESTVARNO OTKRIĆE: Donald Tramp je pola SRBIN, pola BUGARIN!?

poreklo

Foto: rojters

Todor Dičev, bivši bugarski ambasador u Japanu, tvrdi da je novi američki predsednik Donald Tramp poreklom Šop, odnosno pola Srbin, pola Bugarin, a da su njegovi preci rodom sa Stare planine

Do ovog šokantnog otkrića Dičev je došao posle opsežnog istraživanja Trampovog porekla. Ono je navodno pokazalo da Trampovi koreni sežu sve do okoline sela Trn, na samoj srpsko-bugarskoj granici

Kako je objavio portal “Razkritija”, pozivajući se na pisanje magazina “Vikend”, bugarski diplomata nema nikakve sumnje da je Tramp sa ovih prostora.

[adsenseyu4]

– Nada se da će Tramp u okviru svoje prve turneje u Evropi posetiti i Bugarsku i Trn, odakle su mu koreni. Čudi me da još ne priča o tome, da je njegova porodica iz okoline Trna – rekao je Dičev, koji je mesecima istraživao Trampove šopske korene. On međutim nije otkrio nikakve druge detalje o tome kako je moguće da novi šef Bele kuće potiče sa srpsko-bugarske granice.

Šopska plemena inače naseljavaju pogranične delove Srbije i Bugarske, a posebno Staru planinu. Jovan Igić, nekadašnji policijski inspektor i radnik BIA u penziji, koji se decenijama bavi ovom tematikom, objašnjava da su Šopi pleme bogate istorije.

– Jedan od najboljih dokaza o istoriji Šopa je jezik, jer se na Staroj planini i sa srpske i sa bugarske strane govori šopskim jezikom. Laički gledano, on je mešavina srpskog i bugarskog jezika, ali je to poseban jezik – navodi Igić.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Srbijadanas.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]