NEŠTO SE SPREMA: Tači obećao Trampu da će završiti posao i pozvao ga u Prištinu (INFO)

Kosovo

Foto: Fonet

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, u pismu američkom predsedniku Donaldu Trampu, izrazio je spremnost za kompromisni dogovor u dijalogu sa Beogradom i pozvao ga da poseti Kosovo.

Kako prenose prištinski mediji, u pismu koje je Trampu uputio ranije ovog meseca, Tači je obećao da će „završiti posao“ i pozvati građane da, kako je to šef SAD tražio, „govore jednim glasom“ tokom dijaloga i da se uzdrže od akcija koje bi iskomplikovale aktuelnu situaciju.

Prištinska „Koha“ piše da je Tači uverio Trampa da je voljan da napravi neophodne kompromise u cilju postizanja sveobuhvatnog i pravno obavezujućem sporazuma, koji bi, kako se navodi, uključivao sva otvorena pitanja i okončao sukob sa Beogradom koji traje duže od jednog veka.

Pozivajući se na razgovor koji su imali u Parizu, tokom obeležavanja veka od kraja Prvog svetskog rata, Tači je naveo da je saglasan sa Trampom da je blizu rešenje svih otvorenih pitanja Beograda i Prištine.

„Postignuti sporazum neće biti privremeni mir ili zamrznuti konflikt. Mi pokušavamo da izađemo iz ovog kruga i postignemo konačni sporazum o uzajamnom priznanju, odricanju od sukoba i članstvu Kosova u UN“, naveo je Tači.Ocenio je da je reč o istorijskom postignuću koje zahteva maksimalnu angažovanost „obeju strana“.

KRVAV BODRIO SEBE DA IZDRŽI JOŠ MALO! Komšije o užasu koji su zatekle nakon što je izboden student na Zvezdari!

Istovremeno, Tači je izrazio oduševljenje zbog mogućnosti da, kako kaže, sarađuje sa Trampom i mnogim zajedničkim prijateljima u Sjedinjenim Državama, a povodom, kako je naveo, ove diplomatske inicijative, preneo je Tanjug.

„I kao što ste sa velikodušnošću predložili, nema boljeg načina da proslavimo naš uspeh nego da vam se pridružimo u Beloj kući, gde se mir i istorija stvaraju zajedno“, naveo je Tači, koji je pozvao Trampa da poseti Kosovo.

(Dnevne.rs /Izvor: rs-lat.sputniknews.com)