NEŠTO SE SPREMA: Amerika rešila da preseče kosovski čvor, jasna poruka ambasadora u Prištini (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

– Ohrabreni smo da vidimo širi politički angažman u vezi dijaloga sa Srbijom i nadamo se da će i druge opozicione stranke odlučiti da učestvuju

Američka ambasada u Prištini traži od dve opozicione partije, Demokrtskog saveza Kosova, Ise Mustafe i Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, da se uključe u dijalog sa Beogradom, ali i da ga ne blokiraju, piše prištinski Zeri.

Iza Ambasade su saopštili da nije vreme da opozicija bude van ovog procesa niti da stvara prepreke za postizanje sveoubhvatnog rešenja.

Zeri piše da su američke diplomate u Prištini, kako kažu, navodno ohrabreni da rade na širenju političkog angažmana po pitanju angažmana u vezi sa dijalogom.

– Ohrabreni smo da vidimo širi politički angažman u vezi dijaloga sa Srbijom i nadamo se da će i druge opozicione stranke odlučiti da učestvuju.

Kao što je predsednik Tramp rekao u svom pismu, “Kosovo treba da iskoristi ovaj jedinstveni trenutak i da govori jedinstvenim glasom – navodi se u odgovoru Ambasade SAD za Zeri.

ambasador

Foto: tr.usembassy.gov

Takođe, američke diplomate upozoravaju da nije vreme da se stvaraju prepreke za dijalog sa Srbijom. “Sada nije vreme da ostanete sa strane ili da stvorate prepreke za sveobuhvatno rešenje”, navodi se u pismu Ambasade SAD.

“LEPO OBUČENE SRPKINJE SU GRLILE CRNCE”: Sramotan govor Pacolija ZGROZIO i Beograd i Prištinu (INFO)

Kosovska skupština je ranije izglasa rezoluciju za dijalog sa Srbijom i imenovale članove tima, koji pored predvode Špend Ahmeti i Fatmir Ljimaj.

DSK i Samoopredeljenje, međutim, odbijaju učesće u tom timu. Obe stranke smatraju, naime, da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore, odnosno da vlada Ramuša Haradinaja nema legitimitet.

(Dnevne.rs /Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)