NESTAO MLADIĆ IZ BEOGRADA: Roditeljima u policiji rekli da budu spremni na sve (INFO)

nestao

Foto: Privatna arhiva

Dragutin Radovanović (17) iz Beograda nestao je u utorak uveče, a porodica i prijatelji apelovali su na građane da jave ukoliko ga primete.

Porodica je pozvala sve koji su u mogućnosti da pomognu ili su možda videli Dragutina da se jave porukom na Fejsbuk profil njegove sestre (Teodora Savić) ili na broj 060-1566369.

Njegova sestra Teodora Savić strahuje da je uzvršio samoubistvo, jer je to veče devojci Dijani poslao oproštajnu poruku.

U oproštajnoj porudi, Dragutin kaže: “Budi jaka. Ne dozvoli da propadneš. Nastavićeš dalje bez mene…Ono što želim jeste da zoveš odmah Doru. Potrudi se da kevu i Doru sačuvaš. Moja poslednja želja je da budem sahranjen kraj njega…Izvini, oprosti mi molim te. Na kraju svega, znam da ništa ne može da se promeni. Tako da ne odgovaraj ovde. Zovi znaš već koga…”

[adsenseyu4]

Teodora kaže da je Dragutin poslednjih godina bolovao od depresije, da se lečio, da mu se stanje pogoršalo nakon dedine smrti i da je teško podneo razvod roditelja.

– U nedelju je njegov drug iz bivše muzičke škole izvršio samoubistvo. U utorak je bila komemoracija. Dragutin je na komemoraciju išao sa devojkom Dijanom. Dijanu je to veče ispratio oko 21. sat, kod Doma omladine. Posle su ga dvoje drugova videli kod Zelenog venca. Mislili su da je krenuo kući na Novi Beograd. Ali on se nije pojavio – kaže Teodora.

Ona kaže i da je Dragutin oko 22 sata Dijani poslao oproštajnu poruku.

– Dijana ga je odmah zvala, ali se nije javljao. Poruku je prosledila meni. Ja sam ga zvala… Telefon je zvonio, ali se on nije javljao. Sat vremena kasnije je telefon isključen – kaže Teodora.

[adsenseyu1]

Njihova majka Radoslava kaže da je u utorak bila na službenom putu, i da se vratila tek u sredu, da su ona i bivši suprug bili u beogradskoj policiji i da su im rekli da “budu spremni na sve”.

– Strahujem da je Dragutin skočio sa Brankovog mosta. Bio je depresivan, pogodilo ga je samoubistvo druga, koje se poklopilo sa godišnjicom smrti moga oca, za koga je Dragutin bio veoma vezan.

Očajna sam i ne znam šta da radim. U policiji su mi samo rekli da, ako je skočio u Savu, moramo da čekamo da telo ispliva – kaže Radoslava.

(Dnevne.rs /Izvor:T. M. S.,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]