NESREĆA U BUDVI: Radnik iz Subotice pao sa skele, troje dece ostalo bez oca

pas
Građevinski radnik Norbert Kiš poginuo je 5. maja, kada je pao sa skele u Bečićima kod Budve.

Kiš je, dok je postavljao fasadu na objektu u naselju Ivanovići, izgubio ravnotežu i pao sa 12 metara visine i od zadobijenih povreda preminuo.
Telo nastradalog radnika biće danas (petak) dovezeno u Suboticu, a prema rečima njegove supruge Dijane Kiš (31), Norbert će biti sahranjen u subotu u 14 sati na Bajskom groblju.

– Poslednji put smo se čuli istog dana kada je poginuo. Teško mi je da poverujem da ga više nema. Ovo je neopisiva bol. Norbert je godinama išao u Crnu Goru i radio građevinske poslove. Nije mi nikada pričao detalje i pod kakvim uslovima radi jer verovatno nije hteo da brinem. Trebalo je da dođe kući, ali pošto je bilo puno posla, rekao mi je da ga ne puštaju i da će doći tek 15. juna – priča kroz suze neutešna supruga.
Norbert Kiš je za sobom ostavio troje dece, od 12, pet i tri godine. Porodica Kiš nema svoju kuću, već živi u kući jednog prijatelja, a mlada udovica, iako je zaposlena, kaže da ne zna kako će nastaviti život bez supruga.
– Osim srpskog, imao je i mađarsko državljanstvo. Planirali smo da zajedno napustimo zemlju i nastavimo život u inostranstvu – kaže supruga nastradalog radnika.

Policija je prekjuče privela investitora Zorana Radomirovića (67) iz Austrije i njegovog sina Dejana (36), srpskog državljanina. Otac se vodio kao investitor, dok je sinovljeva firma bila izvođač radova.
Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor biznismenima zbog sumnje da su počinili teško delo protiv opšte bezbednosti i krivično delo izazivanja opasnosti neprimenjivanjem mera sigurnosti na radu. Gradilište je bilo potpuno neobezbeđeno i nije bilo sigurnosne opreme.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)