NEREDI NAKON UTAKMICE: Navijači Kelna zasuli BAKLJAMA voz sa Delijama, nemačka policija objavila koliko je tačno Srba uhapšeno!

bakljada

Foto: AP/Tanjug

Policija Kelna se oglasila saopštenjem na zvaničnoj fejsbuk stranici posle utakmice Keln – Crvena zvezda (0:1).

Bilo je nereda tokom dana u gradu, ali je na kraju sve završeno u granicama normale, s obzirom na strahovanja.

– Policija je, pred meč utakmice Lige Evrope između Kelna i Crvene Zvezde, pravovremenom reakcijom sprečila susret navijača, koji su bili spremni da primene nasilje, te je na taj način već u ranoj fazi predupredila moguće ispade. Bilo je angažovano oko 2000 pripadnika policije, koji su pre odigravanja utakmice više puta intervenisali protiv određenih počinilaca ispada.

[adsenseyu5]

-Na taj način sprečena je dalja eskalacija. Marš navijača od centra grada do stadiona omeo je pre održavanja utakmice odvijanje drumskog saobraćaja u centru grada – navode iz policije Kelna.

Oko 14 časova, policija je lišila slobode četiri počinilaca ispada, dok je sat kasnije lišila slobode još 30 počinilaca ispada, koji su svi bili navijači Crvene zvezde iz Beograda, i to posle sukoba na Barbarosaplacu i Frizenvalu. Sedam počinilaca istupa, koji su poticali iz kelnskog tabora, policija je odstranila na uglu ulica Ahener Štrase i Moltkeštrase, i to nakon sukoba sa jednim navijačem iz Beograda.

GOVOR ĐORĐA BALAŠEVIĆA zaprepastio krcatu arenu (VIDEO)

– Tokom same utakmice, pristalice obe ekipe su upotrebljavale pirotehnička sredstva. Protiv dotičnih počinilaca dela pokrenut je krivični postupak. Nakon završetka utakmice, policija je sprečila moguće ispade, i to putem sprovođenja koncepta odvojenog odlaska sa stadiona.

Oko 22:30, na raskrsnici Hoenštaufenring/Hoencolernring, počinioci ispada, koji su pripadali kelnskom taboru, bacali su pirotehnička sredstva na jednu kompoziciju prigradske železnice, u kojoj su se nalazili srpski navijači. Nakon toga, policija je lišila slobode šest osoba.

NJEGOV ŽIVOT BIO BI NAJTUŽNIJI FILM NA PLANETI: Prošlo je 17 godina od smrti legendarnog Perhana (VIDEO) (FOTO)

Predsednik policije, gospodin Uve Jakob, zaključio je: Sprovođenje koncepta doslednog odvajanja navijačkih grupa pokazalo se kao ispravno i uspešno. Prilikom prvih, manjih ispada, dosledno smo intervenisali u samom gradu, te smo na taj način u samom začetku predupredili primenu nasilja.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]