NEPROMIŠLJENA IZJAVA BIVŠEG PREMIJERA HRVATSKE: Srbijom 100 godina vlada ‘beogradska čaršija’!

premijer

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović se nepromišljeno razbacuje izjavama o odnosu Hrvatske i Srbije.

Bivši premijer i lider SDP Zoran Milanović izjavio je da se u Srbiji danas vodi “čaršijska politika”, koja uz određene pauze, drma beogradskom političkom scenom duže od 100 godina.

– To je tačnije rečeno srbijanska, odnosno čaršijska politika. U Beogradu i danas postoji nama s hrvatske levice i levog centra relativno bliska i ne baš malobrojna grupa ljudi, ali postoji i famozna čaršija. Razumete o čemu govorim. Ta čaršija, uz određene pauze, drma beogradskom politikom već duže od 100 godina – rekao je Milanović odgovarajući na pitanje riječkog Novog lista kako se treba ponašati prema srpskoj politici i predsedniku Aleksandru Vučiću.

S jedne strane, kaže Milanović, moraš prihvatiti volju naroda koji bira ono sto želi, kao i u Poljskoj i Mađarskoj, ali ne možete ljude terati da to apriorno poštuju na vrednosnom niovu.

https://www.dnevne.rs/drustvo/carinik-na-horgosu-usao-u-autobus-da-pokupi-pasose-kada-je-video-ventilacioni-otvor-autobus-je-izdvojen-za-kontrolu-mobilnim-skenerom-foto-video

– Nakon svega što se dogodilo, i još se uvek događa, neki će ljudi itekako morati da dokažu da pripadamo istom društvu. Najtužnije je to što su određeni hrvatski političari svojevremeno, pa i dan danas, znali da padnu u strastveni zagrljaj tih manipulatora – rekao je Milanović.

STAKLO PRESEKLO DEČAKU (11) ARTERIJU, MINUTI GA DELILI OD SMRTI: Bjelogrlić ga odmah strpao u kola i krenuo u Tiršovu!

U opširnom intervjuu za riječki Novi list, Milanović kaže da je stranački gledano njegova politička karijera završena, te da ne namerava da se kandiduje za predsednika Hrvatske.

(Dnevne.rs/pink.rs/Izvor:Tanjug)