NEMCI U NEVERICI: Srbima se pripisivalo da su šovinistički i ksenofobični narod, a danas pomažu izbeglicama! (INFO)

vojnici

Foto: Tanjug

– Dok se Srbima još iz doba balkanskih ratova 1990-tih godina u inostranstvu pripisuje da su šovinistički i ksenofobični narod, Srbija se 2015. ukupno gledano, predstavlja kao mirna država, koja želi da pomogne – ističe nemački dnevnik “Frankfurter algemajne cajtung”

Srbija je dobila pohvale sa mnogih strana za svoje ophođenje prema izbeglicama, ističe nemački dnevnik “Frankfurter algemajne cajtung” (FAZ), dodajući da se Srbija izdigla po ovom pitanju iznad svih svojih suseda.

Trenutno se politika Beograda jasno izdigla od ostalih susednih država, a to ne važi samo za Mađarsku, već i Bugarsku, konstatuje FAZ.

[adsenseyu5]

„- Nijedan napad na migrante u Srbiji. Samo dobra dela i pomoć za siromašne ljude. Ponosna sam – prenosi list tvit Tijane Laban, portparolke kancelarije nemačke organizacije “Arbeiter-Samariter-Bund” (ABS) u Srbiji.

Dok politika mađarske Vlade premijera Viktora Orbana u EU i među evropskom elitom uglavnom izaziva negodovanje, premijer Aleksandar Vučić i njegova Vlada, po mišljenju te iste elite, čine više pozitivnog nego lošeg, navodi frankfurtski list.

List prenosi da je Vučić krajem avgusta izneo put koji će slediti Beograd.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

„- Reč je o ljudima u nevolji, ne kriminalcima ili teroristima – kazao je Vučić, koji prilikom posete jednom prihvatnom centru u četvrtak rekao da će se Srbija odgovorno ponašati prema izbeglicama i da želi da im pomogne još više nego do sada, podseća FAZ.

Dok se Srbima još iz doba balkanskih ratova 1990-tih godina u inostranstvu pripisuje da su šovinistički i ksenofobični narod, Srbija se 2015. ukupno gledano, predstavlja kao mirna država, koja želi da pomogne, zaključuje FAZ.

[adsenseyu1]

(Tanjug)