NEMA KRAJA BEZOBRAZLUKU: Ramuš Haradinaj PROTERAO Rusa sa Kosova! Čeka se reakcija Moskve

Kosovo

Foto: Printscreen/youtube

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je od Ministarstva inostranih poslova zatražio da “na osnovu ustavnih i zakonskih ovlasćenja” ruskog pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščenka, koji je povređen u akciji jedinice ROSU, proglasi za osobu “non grata”.

– Odluka je doneta danas protiv ove osobe koja radi kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama i istom se nalaže da napusti teritoriju Republike Kosovo. Ova odluka je stupila na snagu danas, 31. maja 2019. godine – naveo je Haradinaj.

Haradinaj je apelovao na Specijalnog predstavnika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na samoproglašenom Kosovu da poštuje odluku o proterivanju ruskog službenika.

– Odluka je doneta zbog postupka ruskog građanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti – naveo je Haradinaj.

HLADNOKRVNO, BEZ TRUNKE KAJANJA: Goran na saslušanju ispričao detalje horora koji je počinio

Podsetimo, Krasnoščenko je zadobio teške telesne povrede glave usled batina koje je dobio od kosovske policije. On je prvobitno bio zbrinut u zdravstvenom cetnru u Kosovskoj Mitrovici, a juče je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)