“Nek znaju Srbi sa Kosova…” Poruka iz Moskve odzvanja Srbijom!

Srbija

Foto montaža: Rojters

Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

To je ocenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku u Savetu Federacije Rusije, Konstantin Kosačov.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci ove zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

– Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244 – rekao je Popović i dodao da “jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

RASKOL: Carigrad potvrdio da priznaje autokefalnost crkve u Ukrajini

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

– Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju – istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba na Kosovo, navodi se u saopštenju.

(Dnevne.rs/Izvor: tanjug)