“NEĆU DA PLATIM, IDEM U ZATVOR”: Vesna iz Gornjeg Milanovca novčanu kaznu zamenila sa PET DANA ZATVORA

ćelija

Foto: tanjug

Umesto saučešća zbog smrti muža i razumevanja u najtežim životnim trenucima, Vesnu Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca uputili su na izdržavanje kazne u požarevački zatvor. Istina, sama je izabrala petodnevnu kaznu, umesto novčane od 5.000 dinara.

Dakle, Vesna nije kriminalac, lopov, diler, nikada nikome nije nanela zlo, ali ipak je u ovom trenutku na izdržavanju zatvorske kazne, i to jer je zakasnila da u zakonskom roku preda oružje koje je pripadalo njenom pokojnom mužu.

Nakon smrti životnog saputnika krajem decembra, Vesna je počela da poklanja njegove stvari i tako naišla na oružje, koje je u njihovom domu bilo potpuno legalno, sa pratećom dokumentacijom. I odlučila je da oružje odnese u policiju, međutim tamo je naišla na “nerazumevanje i drskost”, kako za “Blic” kaže njen sin Vojkan.

– Otac je imao lovačku pušku i pištolj sa urednim papirima. Kada je majka otišla u policijsku stanicu da preda oružje, rekli su joj da je zakasnila pet dana, jer je zakonski rok za podnošenje oružja 40 dana. Iako je objašnjavala da zaista nije znala za taj rok, i da nije ni mogla to da zna, sa druge strane dobila je odgovor da sve piše na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova – priča za “Blic” Vojkan Nedeljković.

HUMANOST JELENE KARLEUŠE: Evo šta je Jelena uradila, posle Milanove potresne životne priče!

Bilo je ili zatvor ili da plati kaznu. Novčana kazna koju je njegova majka trebalo da plati, iznosi 5.000 dinara, ali ona je, kako kaže njen sin Vojkan, to odbila jer se ne oseća krivom, pa je završila u zatvoru u Požarevcu. Još je iz sopstvenog džepa morala da izdvoji 8.000 dinara za put da bi u zatvor stigla na vreme.

– Majka jednostavno nije htela da plati tu kaznu, jer žena nije kriva. Ona je takva čitav život, muški se bori za pravičnost, a verujte, ovo je sve stvarno cirkus. Nije imala pojma za taj rok u kome treba da preda oružje, pa da li neko može očekivati od 58-godišnje žene u žalosti da čita zakone na sajtu MUP-a? Nikakvo pismeno obaveštenje nije dobila, niti je iko kontaktirao po pitanju oružja – dodaje sin Vojkan.

Ovo je najtužnija ljubavna priča eks-ju scene: Voleli su se preko 20 godina, ni smrt ih nije rastavila (VIDEO) (FOTO)

U dubokoj žalosti zbog gubitka voljenog supruga, Vesnu je dodatno pogodila ova neočekivana situacija i nerazumevanje od strane ljudi koji sprovode zakon. Uzdignite glave rekla je da kaznu neće platiti jer se ne oseća krivom, pa ako treba u zatvor zato što nije čitala šta piše na sajtu, neka tako i bude.

Čim je kročio u salu sve oči bile su uprte u njega: Brat Miloša Bikovića koji se zamonašio konačno u javnosti (FOTO)

-U zatvoru je. Ne znam kako je, jer ona je toliko ponosna da se nikada ne bi požalila, ali siguran sam da je ovo mnogo boli, prevashodno sa one ljudske strane. I ja sam van sebe, izgubio sam oca, a majka mi završila u zatvoru. Da li je realno da neko očekuje od generacija moje majke da se o zakonskim obavezama informiše na sajtu – očajan je sin Vojkan.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs, Beba Bojović)

1 Comment on "“NEĆU DA PLATIM, IDEM U ZATVOR”: Vesna iz Gornjeg Milanovca novčanu kaznu zamenila sa PET DANA ZATVORA"

  1. Žalosno što naša Srbija trpi lopove-politicare,njih treba da stapaju u zatvoru a ne ove POŠTENE. ŽALOSNO-TUGA

Comments are closed.